Team SD Worx trekt met vertrouwen richting Trofeo Alfredo Binda

Team SD Worx trekt met vertrouwen richting Trofeo Alfredo Binda

“Willen de zegereeks in stand houden”

17/03/2023

Na het perfecte rapport van de afgelopen weken met een vijfde zege op rij in Danilith Nokere Koerse , trekt Team SD Worx met vertrouwen richting Italië. “De jongste jaren hadden we wat pech in Trofeo Alfredo Binda, maar we zitten in een goede flow. Met Lorena Wiebes hebben we opnieuw een van de kanshebbers op de overwinning”, zegt sportief manager Danny Stam. 

Gekoppelde wedstrijd: Trofeo Alfredo Binda - Gekoppelde rensters: Niamh Fisher-Black Anna Shackley Lorena Wiebes Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Team SD Worx is als een komeet aan het seizoen begonnen. In de jongste vijf koersen waar het team startte, werd steevast gewonnen. “Misschien is het geheim van het succes wel dat Team SD Worx altijd voor niets minder dan de overwinning gaat”, legt Anna Shackley uit. “Die druk kan voor sommige rensters misschien verlammend werken, maar voor ons geeft dit echt veel motivatie om er het maximale uit te halen. We voelen nu wel wat druk na de vijf overwinningen op rij om de zegereeks in stand te houden, maar we zullen er alles aan doen om te slagen."

Sportief manager Danny Stam: “Trofeo Alfredo Binda liep de jongste jaren niet zoals we het wilden, maar we zijn hier in het verleden al succesvol geweest met onder andere winst met Lizzie Deignan-Armitstead. We zitten bovendien in een goede flow. Onze seizoenstart verliep perfect. Zo’n begin van het seizoen kun je je vooraf niet eens inbeelden. Dat geeft veel vertrouwen en neemt ook de druk wat weg. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken in Trofeo Alfredo Binda.”

“Lorena Wiebes wilde graag starten in de leiderstrui van de World Tour. Met haar hebben we bovendien een kanshebber op winst in de rangen. In Trofeo Alfredo Binda gaat er geregeld een grotere groep naar de streep. Deze wedstrijd ligt Lorena, want ze won hier al als junior. We kunnen dus aansturen op een sprint, maar als het scenario zich aanbiedt dat we een renster in de aanval kunnen sturen, zullen we het zeker niet nalaten. Voor jonge meiden als Anna Shackley, Niamh Fisher-Black en Mischa Bredewold kan dit een mooie mogelijkheid zijn om zich in de kijker te rijden. De zegereeks smaakt naar meer, er komen nog mooie wedstrijden aan”, aldus Danny Stam.

Na de UAE Tour en Strade Bianche is Trofeo Alfredo Binda de derde koers van het seizoen voor Anna Shackley. “Ik voel dat ik stappen heb gezet”, zegt de Britse. “Als je in een aantal wedstrijden een goed gevoel hebt, geeft dat veel vertrouwen voor wat moet komen. Ik kijk dus uit naar Trofeo Alfredo Binda. Misschien kan ik wel mee glippen in een ontsnapping om zo het team te helpen.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×