Team SD Worx gaat voor de gele droom in allereerste Tour de France Femmes

Team SD Worx gaat voor de gele droom in allereerste Tour de France Femmes

“Tourwinst is het doel”

20/07/2022

De komst van de Tour de France Femmes is een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen. Team SD Worx steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken. “We gaan met Demi Vollering voor de eindwinst”, zegt sportief manager Danny Stam. “Het zou onze ambitie tekort doen als we niet voor Tourwinst zouden gaan. Ook de groene trui met Lotte Kopecky is een doel, wanneer dit tenminste binnen onze plannen voor de eindzege past.” 

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Christine Majerus Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Team SD Worx trekt met een ijzersterk zestal naar de Tour de France: Demi Vollering, Lotte Kopecky, Ashleigh Moolman-Pasio, Chantal van den Broek-Blaak, Marlen Reusser en Christine Majerus jagen de gele droom van Team SD Worx na. Met Kopecky heeft het team ook een kanshebber voor de groene trui binnen de rangen. “We hebben een team dat op elk terrein uit de voeten kan. Naast de gele trui, houden we ook de strijd voor het groen in de gaten. In onze selectie zitten voornamelijk rensters die in aanmerking komen om een etappe te winnen. We zullen er dus een attractief spektakel van proberen te maken”, belooft Danny Stam.

Demi Vollering

Danny Stam: “Demi Vollering heeft een hoofddoel van deze Tour de France gemaakt. Ze is onze kopvrouw voor het geel. Daar komt uiteraard de nodige druk bij kijken. De buitenwereld verwacht dat ze de Tour zo maar eventjes wint. Maar, Demi zal de nodige concurrentie voor eindwinst krijgen. Daarnaast hebben we met Ashleigh Moolman-Pasio nog een tweede hangijzer in het vuur. Het is een voordeel wanneer je met meerdere rensters voor het klassement kunt gaan. La Super Planche des Belles Filles is een klim die Demi Vollering moet liggen en ze heeft hem meermaals verkend, maar het gevaar schuilt in de andere etappes. In de gravelrit bijvoorbeeld… Daar kun je de Tour niet winnen, maar je kunt hem er wel verliezen. De gele trui zal niet vanzelfsprekend zijn, maar Demi heeft er alles voor gedaan om klaar te zijn en we starten met een topploeg in Frankrijk om haar te ondersteunen.”

Lotte Kopecky

Stam: “Lotte Kopecky heeft een aantal ritten aangestipt waar ze voor de etappezege wil gaan, waaronder de derde rit. Deze rit eindigt op een steil klimmetje en die oplopende finish moet haar liggen. Daarnaast kijken we met Lotte Kopecky ook met een schuin oog naar de groene trui. Ze kan punten pakken op verschillende plaatsen, dus groen kan een mogelijkheid zijn. Er zijn heel veel punten te verkrijgen in de tussensprints, dus het wordt afwachten hoe we daarmee omgaan.”
“Of geel en groen verenigbaar zijn, zal de tijd uitwijzen. Na een drietal ritten kunnen we de balans opmaken en kijken of Lotte een rol speelt in de strijd om de groene trui. Dan kunnen we zien of het de moeite loont om energie te besteden aan de tussensprints. We zitten met een team dat op alle terreinen goed uit de voeten kan, dat geeft ons meerdere kaarten om te spelen.”

Ashleigh Moolman-Pasio

Stam: “Ook Ashleigh Moolman-Pasio heeft een doel gemaakt van het eindklassement. Ze heeft in het verleden al bewezen dat ze dat ook echt in zich heeft. Zo werd ze in 2018 en 2021 tweede in de Giro Donne achter Anna van der Breggen. Ze zal zeer gedreven aan de start komen. Het feit dat we twee kanshebbers voor eindwinst hebben, zie ik als een voordeel. Als iemand een probleem heeft, heb je nog altijd iemand achter de hand. Het is sowieso interessant om met Ashleigh en Demi twee rensters te hebben die ver kunnen dragen in een finale met veel klimwerk. Dat is altijd de sterkte van dit team geweest.”

Chantal van den Broek-Blaak

Stam: “Chantal van den Broek-Blaak is al van onschatbare waarde geweest voor ons team dit seizoen. Met haar profiel kan ze zeker een etappezege weggrissen. We gaan proberen om haar een aantal keer in een ontsnapping mee te laten gaan, in de hoop dat ze weg blijft en kan zegevieren. Een aantal ritten zijn op haar lijf geschreven.” 
“Chantal heeft  al veel werk verzet en bijgedragen in enkele belangrijke zeges van het team.  Maar zelf wacht ze nog op die grote overwinning. Dat is toch wel wat zonde voor een renster van haar kaliber, dus ze zal zeker geprikkeld zijn. We hopen dat het haar in de Tour de France Femmes lukt om zelf die grote overwinning te pakken.”

Marlen Reusser

Stam: “Marlen Reusser had in juni pech met een ongelukkige val op haar hand, waardoor ze de strijd moest staken in de Women’s Tour. Later miste ze de Tour de Suisse door een covid-besmetting. Maar ik twijfel er niet aan dat Marlen op topniveau aan de start zal komen. Het is gewoon een super goede renster die altijd mee de koers bepaalt.”
“In het voorjaar heeft ze bergen werk verzet voor onze ploeg en ook in de Tour zullen we veel plezier aan haar beleven. Ik hoop dat ze een keer met een mooie groep weg raakt, om zo eventueel een etappe te winnen. We hebben inderdaad meerdere rensters die in aanmerking komen voor een ritzege én we mikken op eindwinst, maar beide doelen hoeven elkaar niet in de weg te staan.” 

Christine Majerus

Stam: “Christine Majerus is een ijzersterke renster die zich altijd wegcijfert voor de ploeg. Iemand die het concept ‘teamspirit’ echt in zich draagt. Christine kan in dit soort wedstrijden super goed uit de voeten. Met haar ervaring is ze een belangrijke renster in de ploeg die de koers goed kan lezen. Daarbij is zij ook super gemotiveerd voor deze eerste Tour de France Femmes.”
“Christine is dé teamplayer uit onze ploeg. Iemand op wie je altijd kunt bouwen. Als je haar een opdracht geeft, voert ze die tot in de puntjes uit. Christine zal een belangrijke rol spelen in het nastreven van onze gele droom.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×