Marlen Reusser start met ambitie in thuiswedstrijd Tour de Romandie

Marlen Reusser start met ambitie in thuiswedstrijd Tour de Romandie

“Ik hoop op een mooie eindnotering”

14/09/2023

Marlen Reusser start met gezonde ambitie in de Tour de Romandie (15-17 september). In haar thuiswedstrijd wil de Zwitserse kampioene een kort klassement rijden. “Na een fietsvakantie met mijn vriend zijn de batterijen opgeladen om nog een laatste keer dit seizoen te knallen. Ik hoop kort in het klassement te eindigen”, zegt Reusser.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Tour de Romandie vormt de laatste etappewedstrijd voor Marlen Reusser in 2023. “Ik heb de koninginnenrit verkend. Deze zal cruciaal zijn voor het eindklassement. Er zijn veel hoogtemeters en vooral de laatste klim zal beslissend zijn. Dit wordt een lastige editie van de Tour de Romandie, wat in de kaart speelt van ons team. Ik ben benieuwd hoe goed ik stand hou  op de langere beklimmingen. Mijn vorm is goed en ik ben super gemotiveerd.”

Het zou de kers op de taart zijn van een meer dan geslaagd 2023 voor de Zwitserse kampioene. “Vooraf had ik me voorgenomen dat ik stappen wilde zetten in de klassiekers en in de etappewedstrijden. Mijn seizoenstart liep niet van een leien dakje, want in de aanloop had ik  negen keer te maken met ziekte en blessures. Een goede gezondheid is de basis en een geschenk. Na mijn hoogtestage in Sierra Nevada voelde ik me almaar beter worden. Ik heb kunnen realiseren waar ik op mikte. De klassiekers en etappewedstrijden verliepen zelfs beter dan ik durfde hopen. Ik pakte zeven overwinningen en kon een belangrijke rol spelen in enkele zeges van Team SD Worx. Met de ploeg wisten we een ongelofelijk aantal wedstrijden te winnen. Ook qua persoonlijke ontwikkeling heb ik veel geleerd en stappen gezet.” 

In de Tour de France Femmes won Reusser de tijdrit. Op het WK op de weg eindigde ze als vierde. Enkele dagen eerder tijdens mondiale titelstrijd tijdrijden stapte ze nog vroegtijdig af. “Ik was toe aan een break. Die tijdrit was eigenlijk geen doel van me, maar andere mensen duidden het aan als een doel voor me. Die wedstrijd betekende een harde stop voor me, maar ik bekijk het als een waardevol moment waar ik veel uit heb geleerd.

In de wegwedstrijd revancheerde Reusser zich. Vervolgens laste ze een break in. “Ik had een mooie fietsvakantie met mijn vriend. Daar heb ik de motivatie terug gevonden. Mijn vorm is nog goed en ik houd gewoon van wedstrijden rijden. Mentaal gaat het nu duizend keer beter met me dan in Glasgow. Het leven bestaat uit ups en downs. Ik hoop nu in eigen land het seizoen te sluiten met een up door een goed klassement te realiseren in Tour de Romandie”, aldus Reusser. 

Ontdek onze line-up:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×