PREVIEW: Trofeo Alfredo Binda

PREVIEW: Trofeo Alfredo Binda

Team SD Worx erop gebrand om goede seizoenstart door te trekken in Trofeo Alfredo Binda

18/03/2022

Met 3 zeges en in totaal 8 top-3-plaatsen heeft Team SD Worx haar start niet gemist. Met de Trofeo Binda dient zich de derde Worldtour race van het seizoen aan. Na eerder winst in de Strade Bianche en een podiumplek in Drenthe gaat SD Worx met vertrouwen van start in Italië. “Dit is een van mijn grote doelen. We zullen de koers trachten te domineren en hard te maken”, aldus Elena Cecchini.

Gekoppelde wedstrijd: Trofeo Alfredo Binda - Gekoppelde rensters: Elena Cecchini

Voor Elena Cecchini is de Trofeo Binda alvast een belangrijk doel. “Dit is een van mijn favoriete races. Het is speciaal om in mijn thuisland te racen, met mijn familie langs de weg. Binnen het team zijn er iets minder meiden die op deze wedstrijd azen, wat het makkelijker maakt om mijn hand op te steken en deze koers aan te duiden als een van mijn grote doelen.”

“In het verleden reed ik al enkele goede resultaten, maar de winst ontbreekt. Ik leef alvast met meer vertrouwen naar de Trofeo toe dan vorig jaar. Voor het seizoen heb ik samen met Danny Stam en Anna van der Breggen beslist om mijn training wat aan te passen en meer wedstrijden als voorbereiding te rijden. Daardoor heb ik nu meer koersritme en snelheid”, zegt de Italiaanse.

Ik leef alvast met meer vertrouwen naar de Trofeo toe dan vorig jaar. De race ligt me en het is een van mijn doelen dit jaar.

Elena Cecchini

“De Trofeo Alfredo Binda ligt me. Het is altijd een harde race en afhankelijk van het weer krijg je een heel ander koersverloop. Het is samen met de Strade Bianche de eerste koers met 2.000 hoogtemeters waardoor de klimmerstypes ook een kans hebben. Waarom ik zo van deze race houd? Door de onvoorspelbaarheid. De wedstrijd kan eindigen in een groepsspurt, maar evengoed kan een solo aanval de beslissende move zijn. De laatste klim naar Orino is veelal bepalend. De vorm is goed. De Trofeo is een groot doel van me en het biedt vertrouwen om met zo’n sterk team te starten”, besluit Cecchini.

Sportief manager Danny Stam: “We zullen opnieuw meedoen voor de winst”

Sportief manager Danny Stam is tevreden met het seizoenbegin van zijn team. “We zijn goed uit de startblokken geschoten. Dit is een mooie wedstrijd, een lastige koers op een parcours dat wat weg heeft van een WK omloop. We staan met een gemotiveerde groep aan de start. Ashleigh Moolman-Pasio toonde in de Strade Bianche al dat ze goed was. Chantal van de Broek-Blaak was al eens tweede in het verleden en ook Elena Cecchini is er erg op gegrond om goed voor de dag te komen. Overal waar we dit seizoen startten, namen we de race in handen. Daaruit kun je concluderen dat we er goed voor staan. We zullen dus zeker opnieuw meedoen voor het podium in Italië.”

Ontdek de selectie hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×