Lorena Wiebes start vol ambitie haar seizoen in de UAE Tour

Lorena Wiebes start vol ambitie haar seizoen in de UAE Tour

"We zullen meteen weten waar we staan"

06/02/2024

Team SD Worx-Protime start het seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten met Lorena Wiebes, Lotte Kopecky, Barbara Guarischi, Femke Markus & Femke Gerritse. De beste Worldploeg van 2023 mikt opnieuw hoog en wil de zegeteller openen in de eerste wedstrijd van het seizoen. “Ik hoop opnieuw een etappe te winnen. Deze UAE Tour is de perfecte test voor onze sprinttrein”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: UAE Tour 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Lorena Wiebes Barbara Guarischi Femke Markus Femke Gerritse - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Wat betekent de UAE Tour voor jou?
Lorena Wiebes: “Deze wedstrijd is toch weer een goede test voor onze lead-out. Met Femke Gerritse hebben we opnieuw een versterking voor de sprinttrein. Ik denk dat Femke initieel gehaald is als ondersteuning voor Demi Vollering in de Ardennen klassiekers, maar op training merkten we dat ze ook echt rap is. Ik ben dus heel benieuwd hoe zij het gaat doen, zonder de druk te hoog te leggen natuurlijk. In vergelijking met de vorig editie is onze trein hoe dan ook een stuk sterker. Ik wil laten zien dat ik er weer sta door een overwinning mee te pakken. In het algemeen klassement zien we waar we uitkomen met Lotte Kopecky wellicht.”

Hoe verloopt de samenwerking met Lotte Kopecky in wedstrijden?
“Die verloopt altijd gesmeerd. Lotte en ik hebben vorig seizoen vaak samen gekoerst. Hoe meer je samen aan de start staat, hoe meer je elkaar begrijpt en hoe beter je op elkaar afgestemd geraakt, tot op het punt dat je bijna geen woorden meer nodig hebt zelfs. Zoals bij mijn zege in de derde etappe van de Tour de France Femmes waar Lotte perfect aantrok voor me. Als we dat dit seizoen opnieuw zo kunnen doen in de sprintkoersen, komt het goed. Ik ben ook benieuwd hoe Lotte het zal doen in de etappe naar Jebel Hafeet.”

Heb je een goede winter doorgemaakt?
“Ja, op training verliep het prima. Ook hebben we fel op de sprinttrein gewerkt en dat verliep goed. Je zag dat sommige meiden heel snel bijleerden en nieuwe zaken meteen toepasten. Ik hoop dat we hier de dag voor de koers nog even een lead-out kunnen inoefenen op training als extra prikkel. Sowieso ben ik minder nerveus dan vorig jaar. Toen kwam ik hier als ongeklopte sprintster naar toe, terwijl ik vorig seizoen toch een aantal keer ben geklopt. Om de een of andere reden voel ik daardoor minder druk. Ik weet dat ik er alles voor gedaan heb in mijn wintertrainingen, maar het blijft altijd spannend om te zien hoe dat dan uitpakt in wedstrijden.”

Hoe belangrijk is sprinten nog voor je nu je meer en meer de omslag maakt naar een meer all-round renster?
“Sprinten blijft ontzettend belangrijk voor me, zeker richting de olympische spelen, die een groot doel voor me vormen. Het is belangrijk om een balans te zoeken tussen enerzijds beter worden omhoog en anderzijds goed blijven sprinten. Ook daarom is de UAE tour een goede graadmeter om te kijken hoe ik ervoor sta.”

Rittenschema UAE Tour
Rit 1: Dubai Miracle Garden – Dubai Harbour 122 km
Rit 2 : Al Mirfa Bab Al Nojoum-Madinat Zayed 113 km
Rit 3: Al Ain Police Museum-Jebel Hafeet 128 km
Rit 4: Louvre Abu Dhabi Museum – Abu Dhabi Breakwater 105 km

 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×