Ploegleider Lars Boom dicht Blanka Vas goed resultaat toe op een snel WK parcours

Ploegleider Lars Boom dicht Blanka Vas goed resultaat toe op een snel WK parcours

“Top vijf zou mooi zijn”

03/02/2023

Met het WK in Hoogerheide volgt zaterdag de apotheose van het crossseizoen. Blanka Vas wil met een goed resultaat haar wisselvallige winter afsluiten. “Hoogerheide is altijd een lastig parcours, ongeacht de weeromstandigheden. Blanka’s vorm zit in stijgende lijn. Op een goede dag is een plek bij de beste vijf mogelijk, daar gaan we dan ook voor”, zegt ploegleider Lars Boom over zijn poulain.

Blanka Vas beleefde een moeilijke winter. Door ziektes en ongemakken kwam ze er afgelopen crosseizoen niet altijd aan te pas. Ploegleider Lars Boom: “Vorig jaar had ze een beter crossseizoen. Blanka is ook voor zichzelf niet tevreden.  Ze heeft veel meer in zich dan ze heeft kunnen tonen. Maar als je midden het seizoen een aantal keer moet heropbouwen na ziekte, dan gaat dat ten koste van je prestaties. Je mist ritme en ook belangrijke wedstrijden. Dan ben je teleurgesteld als het minder gaat.”

Al merkt Boom vooruitgang. “Haar vorm zit in stijgende lijn. Afgelopen weekend reed ze een goede wedstrijd. Ze wordt steeds beter, maar helaas is het WK de laatste cross. Top tien moet zeker haalbaar zijn, maar we mikken hoger. Op een goede dag is een plek bij de beste vijf mogelijk. Dat zou mooi zijn.”

Met Marie Schreiber heeft Team SD Worx volgend jaar nog een tweede renster voor de crosswinter. Boom: “Marie heeft het afgelopen seizoen enorme stappen gezet en enkele opvallende resultaten behaald. Ze was een stabiele factor in de crossen die ze reed. Met Marie Schreiber en Blanka Vas beschikken we over twee crossers die elkaar beter kunnen maken.”

Boom gaat vandaag het WK parcours verkennen met Blanka Vas. “Ik reed altijd graag in Hoogerheide, het is een mooi breed parcours met veel hoogtemeters”, kijkt Boom terug naar zijn eigen loopbaan. “Maar het liefst reed ik er als er veel modder lag. Ik keek onlangs nog eens op video het wereldkampioenschap van 2008 terug, toen lag het er heel snel bij. Dat was niet mijn beste ondergrond, maar voor Blanka mag het gerust opnieuw zo zijn. Op een sneller parcours blijven de rensters net iets makkelijker bij elkaar en daar kan ze zich aan optrekken.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×