Team SD Worx-Protime trekt naar Trofeo Alfredo Binda met verschillende kaarten om te spelen

Team SD Worx-Protime trekt naar Trofeo Alfredo Binda met verschillende kaarten om te spelen

“Deze koers heeft een onvoorspelbaar scenario”

15/03/2024

Team SD Worx-Protime is opnieuw sterk aan het seizoen begonnen en telt ondertussen elf overwinningen. In Trofeo Alfredo Binda gaat het Nederlandse WorldTeam van start met een onuitgegeven team. Elena Cecchini, Barbara Guarischi, Femke Gerritse, Niamh Fisher-Black, Marlen Reusser en wereldkampioene Lotte Kopecky. “Het is moeilijk om verwachtingen uit te spreken voor deze wedstrijd. Het is een super mooi parcours, maar het verloop is onvoorspelbaar. Elk scenario is mogelijk”, zegt ploegleider Anna van der Breggen.

Gekoppelde wedstrijd: Trofeo Alfredo Binda 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Femke Gerritse Barbara Guarischi - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

“Trofeo Alfredo Binda is altijd een mooie koers om naar te kijken. Juist omwille van de onvoorspelbaarheid. Hier kan een ontsnapping tot het einde dragen. Soms resulteert dat in dat er te veel aanvalspogingen zijn, waardoor er niemand weg geraakt en het uiteindelijk toch een massasprint wordt. Ook een sprint met een elitegroepje is mogelijk. En in het verleden zagen we hier al lange solo’s. Kortom: boeiend”, zegt ploegleidster Anna van der Breggen.

“We hebben een wissel moeten doorvoeren in de selectie. Normaal zou Chantal van den Broek-Blaak hier rijden, maar ze heeft nog te veel last van haar valpartij in Nokere-Koerse. Dus hebben we nu de wereldkampioene aan de start. Lotte kan hier zonder druk rijden. We hebben totaal geen verwachtingen van haar, omdat ze er zo last-minute is bijgekomen. Ze is altijd een meerwaarde om in het team te hebben. Dit is een zware wedstrijd qua hoogtemeters. Lotte is sowieso een grote hulp. Deze wedstrijd zou Marlen Reusser perfect kunnen liggen, maar het is afwachten hoe het haar vergaat na haar ziekte. We trekken alvast met open vizier richting Italië. We hebben verschillende opties. Barbara Guarischi is van de streek. Elena Cecchini doet het hier altijd goed, Femke Gerritse is in goeden doen en Niamh Fisher-Black begon sterk aan het jaar. Het wordt zaak om in de goede ontsnapping iemand mee te hebben”, besluit Van der Breggen.

Marlen Reusser keert terug in competitie in Trofeo Alfredo Binda: “Ik houd echt van deze wedstrijd. Eerst had ik echt hoge verwachtingen, maar ik heb toch wel last gehad van die Covid-besmetting. Ik kon niet trainen en verloor er tijd mee. Bijgevolg is mijn vorm niet super, maar ik voel me weer best goed. Ik begon goed aan het seizoen in Valencia. Die vorm kan snel terugkeren, maar na mijn ziekte durf ik voorlopig geen verwachtingen uit te spreken voor de klassiekers die er nu aankomen. Trofeo Alfredo Binda heeft een leuk parcours dat zich leent om de wedstrijd hard te maken. Dan worden de sprinters overboord gegooid. Het is niet de meest bekende wedstrijd, dus de atmosfeer is anders dan in pakweg de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen, het is kleinschaliger en familiair. Maar net daarom heeft Trofeo Alfredo Binda veel charme. De wedstrijd zal me wijzer maken waar ik nu sta.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×