Team SD Worx-Protime mikt op zege in Luik-Bastenaken-Luik

Team SD Worx-Protime mikt op zege in Luik-Bastenaken-Luik

“Hopelijk een mooie afsluiter van een tot nu toe geslaagde klassieke campagne”

20/04/2024

Team SD Worx-Protime stelt een sterk team op in Luik-Bastenaken-Luik: Demi Vollering, Lotte Kopecky, Niamh Fisher-Black, Mischa Bredewold, Blanka Vas en Femke Gerritse. Daarmee hoopt de ploeg voor het tweede jaar op rij La Doyenne te winnen. “Dit voorjaar bracht meer spankracht. We zijn tevreden van onze klassieke campagne. Tot nu toe deden we in elke koers mee voor de zege. Hopelijk kunnen we in Luik-Bastenaken-Luik ons tweede monument van het seizoen pakken”, aldus sportief manager Danny Stam.

Danny Stam: “Luik-Bastenaken-Luik vormt de afsluiter van de klassieke reeks. We trekken met een goed gevoel richting de wedstrijd. We komen aan de start met een sterke groep. We maken zeker kans om voor de hoogste plek te strijden. Dan kijken we vooral naar Demi Vollering, die in een goede vorm zit. De zege bleef voorlopig uit, maar ze was al goed voor drie tweede plaatsen. Demi heeft dus al goede zaken laten zien. Luik-Bastenaken-Luik is een groot doel voor haar. Ze kent de koers goed. Ze is dus onze kopvrouw.”

“Lotte Kopecky krijgt een vrije rol. Het is belangrijk dat ze ervaring opdoet. Dat ze ontdekt hoe de klimmen van deze koers haar liggen. Luik-Bastenaken-Luik moet je normaal eens gereden hebben wil je die kunnen winnen. In de schaduw van Demi hebben we met Lotte een goede tweede kanshebber. Ook Niamh Fisher-Black is in goeden doen en toonde dat ze een stap heeft gezet. Jammer dat ze haar goede benen niet kon tonen in de Flèche Wallonne door een valpartij, maar ik denk dat Niamh een belangrijke rol zal spelen in de finale van Luik-Bastenaken-Luik en ver kan komen.”

“La Doyenne” is een van de lastigste koersen van het voorjaar en dat is zeker geen nadeel voor ons. Ik ben tevreden van wat mijn team dit voorjaar heeft getoond. We hebben altijd volgehouden dat we niet nog eens een seizoen zoals 2023 zouden kunnen realiseren. We hadden verwacht dat de concurrentie dichterbij zou komen, wat ook is uitgekomen. In elke koers tot nu toe deden we mee voor de prijzen. Er is meer spankracht gekomen, maar Team SD Worx-Protime blijft evenwel meespelen voor de winst. Hopelijk kunnen we in Luik-Bastenaken-Luik onze 16de zege van het seizoen pakken.”

Demi Vollering: “Houd van deze wedstrijd”

“Ik kijk ernaar uit om mijn titel in Luik-Bastenaken-Luik te verdedigen. Dit is altijd een zware wedstrijd en dat ligt me. Het zou mooi zijn om dit monument reeds voor de derde keer te winnen, maar dan zal ik moeten afrekenen met heel sterke concurrentes. Dat Lotte Kopecky deze wedstrijd rijdt, geeft ons een extra kaart in de finale. Daar kunnen we mee spelen. Ik geloof dat Lotte deze wedstrijd ook kan winnen. Elisa Longo-Borghini en Kasia Niewiadoma zullen ook sterk voor de dag komen. Dat ik nog niet gewonnen heb, is wel jammer. Maar in wielrennen verlies je in principe meer dan dat je wint. Dat doet me alleen maar beseffen hoe bijzonder vorig jaar eigenlijk was. Nu je de wedstrijden opnieuw rijdt, snap je hoeveel factoren gunstig moeten staan om mee te kunnen doen voor winst. Toch trek ik met vertrouwen naar Luik-Bastenaken-Luik. Het zou heel mooi zijn om mijn voorjaar met winst af te sluiten.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×