“Ogen gericht op Demi Vollering en Marlen Reusser”

“Ogen gericht op Demi Vollering en Marlen Reusser”

Team SD Worx – Protime met sterke ploeg naar Vuelta España Femenina

26/04/2024

Met Demi Vollering en Marlen Reusser als speerpunten start Team SD Worx – Protime zondag met een sterke ploeg aan de Vuelta España Femenina. “Het is een loodzware ronde. Heel uitdagend voor onze ploeg. Na vorig jaar wil de ploeg en zeker Demi Vollering hier nog wat rechtzetten”, geeft sportief manager Danny Stam aan. 

De acht ritten van de Vuelta España Femenina tekenen een zware ronde. Met liefst twee aankomsten bergop, twee aankomsten op steile klimmen en een ploegentijdrit is het duidelijk een achtdaagse ronde waar de klimmers aan hun trekken komen. Stam: “Zo’n zwaar parcours zie je nog wel eens in de Giro Donne, maar in de Tour de France Femmes hebben we dat nog niet gezien. Ik vind het wel mooi. Op deze manier beginnen de Tour, Giro en Vuelta op de vrouwenkalender eenzelfde belangrijke plek in te nemen als bij de mannen de drie grote rondes veel aandacht krijgen.” 

Demi Vollering en Marlen Reussr zijn de troeven van Team SD Worx – Protime in het klassement. Stam: “Demi heeft in de Ardennen-klassiekers aangetoond dat ze in topvorm is. Na de ontknoping vorig jaar, waar Vollering het klassement verloor omdat de concurrentie een plasstop aangreep om in de aanval te gaan, zal Demi gebrand zijn om hier te presteren. Marlen komt terug in actie na haar zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Het is even afwachten hoe zij ervoor staat.” 

“Niamh Fisher-Black is een troef in de ritten met de twee steile aankomsten bergop. Dat heeft ze in het voorjaar al in Valencia aangetoond. Mischa Bredewold en Blanka Vas starten in een vrije rol, waar ze op zoek kunnen gaan naar een ritsucces. Wanneer er voor de klassementsrensters gewerkt moet worden, dan moeten zijn zich in die rol schikken. Zoals Elena Cecchini en Barbara Guarischi ook in dienst van de ploeg zullen koersen.” 

 

 

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Blanka Vas Barbara Guarischi Mischa Bredewold Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×