Team SD Worx met meerdere doelen richting La Vuelta Feminina

Team SD Worx met meerdere doelen richting La Vuelta Feminina

“Eindwinst zou mooi zijn”

29/04/2023

Na een fantastisch voorjaar voor Team SD Worx dient zich met La Vuelta Feminina de eerste etappekoers aan. Dat betekent ook dat de teams voor het eerst met zeven rensters starten dit seizoen. Voor Team SD Worx zijn dat Demi Vollering, Marlen Reusser, Elena Cecchini, Niamh Fisher-Black, Blanka Vas, Femke Markus en nieuwkomer Marie Schreiber. “We hebben een mooie mix van ervaring en talent aan de start. Met deze groep willen we meedingen naar de eindwinst en hopelijk pakken we tussendoor een etappezege”, is ploegleidster Anna van der Breggen duidelijk over de ambities van Team SD Worx.

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina - Gekoppelde rensters: Niamh Fisher-Black Elena Cecchini Demi Vollering Marlen Reusser Blanka Vas Femke Markus Marie Schreiber - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

La Vuelta Feminina kent een uitdagend parcours, weet Anna van der Breggen. “Het begint al met een ploegentijdrit, wat niet zo vaak voorkomt. We hebben enkele meiden die dit nog niet zo vaak gedaan hebben. Het wordt zaak om in deze discipline niet te veel tijd te verliezen. Onze klassementsrensters Demi Vollering en Marlen Reusser moeten in de eerste dagen in het ritme komen en die ritten zo goed mogelijk doorstaan. De tweede en vierde etappe bevatten veel bochtwerk en enkele interessante klimmetjes. Het zwaartepunt van de Vuelta ligt op het einde. De vijfde etappe is vrij lastig met enkele verraderlijke bergjes. Ook de voorlaatste etappe kent enkele lastige beklimmingen, maar vooral de laatste aankomst op de Lagos de Covadonga is ontzettend zwaar, dertien kilometer aan 7,7%.”

Het voorjaar was prachtig, maar met de etappekoersen dient zich een tweede deel van het seizoen aan. “In zo’n meerdaagse wedstrijd gaat het vooral over wie het beste herstelt”, waarschuwt ploegleidster Van der Breggen. “Ik hoop alvast dat we onze vorm van het voorjaar kunnen doortrekken. We hebben meerdere doelstellingen. Marie Schreiber rijdt haar eerste wedstrijd met het team. Voor haar, Blanka Vas en Femke Markus wordt het zaak van ervaring op doen en kijken of ze Demi Vollering, Marlen Reusser en Elena Cecchini kunnen bijstaan. Dit drietal draagt de druk en met hen willen we dan ook resultaten behalen in de etappes. Niamh Fisher-Black kan in hun schaduw proberen een gooi te doen naar ritwinst. Met Demi Vollering mikken we ook op de eindwinst.”

“La Vuelta Feminina vormt een belangrijk doel voor me dit jaar”, vult Niamh Fisher-Black aan. “Ik wil graag zien hoe ver ik in het algemeen klassement kan geraken. En ik ben hongerig om eindelijk eens een rit te winnen. Het voorjaar verliep niet goed. Ik kende veel pech. Luik-Bastenaken-Luik was een opluchting voor me. Ik kreeg daar de bevestiging dat ik goed ben. Misschien is het nu een voordeel dat ik zo’n trage aanloop kende en betekent het dat ik in het tweede deel van het seizoen echt goed zal zijn.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×