Lotte Kopecky wint openingsrit Burgos en zorgt voor 4de WorldTour-zege op rij

Lotte Kopecky wint openingsrit Burgos en zorgt voor 4de WorldTour-zege op rij

“Perfecte start van het tweede seizoendeel”

19/05/2022

Lotte Kopecky keerde in Vuelta a Burgos terug in competitie na een hoogtestage en een weekje rust. De Belgische kampioene ging vol voor etappewinst en schoot al meteen raak. In Aranda De Duero gaf ze iedereen het nakijken en won ze oppermachtig in de sprint. “Dat geeft vertrouwen voor wat kom.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Na de drievoudige winst van Demi Vollering in Itzulia, tekende Lotte Kopecky voor de vierde Worldtour-winst op rij door in de Vuelta a Burgos de eerste etappe op haar naam te schrijven. Een mooi einde van een dag die niet goed begon. Team SD Worx moest Ashleigh Moolman-Pasio forfait geven. Ploegleider Anna van der Breggen: “Ashleigh was net zoals Demi Vollering gevallen in Durango-Durango. Bij Demi verliep de evolutie positief, vandaag voelde ze zich weer goed. Maar bij Ashleigh ging het de andere kant op. Ze had te veel last om normaal te fietsen. Dus dan is het verstandiger om naar je lichaam te luisteren en niet te starten. Het was een lastig besluit, want deze koers ligt haar, maar er komen nog doelen.”

Waarna Team SD Worx met vijf rensters de vlakke rit naar Aranda De Duero aanving. Vooraf leek de eerste etappe al op een sprint uit te draaien. Onder impuls van Trek-Segafredo werd het peloton meermaals op een lint gezet waarna het in stukken uiteen brak. Team SD Worx miste de juiste waaier niet en bleef attent voorin, zonder te veel met de krachten te morsen. “We gingen voor Lotte vandaag, dus wachtten we de sprint af”, legt ploegleider Anna van der Breggen uit. “Toch werd het nog even spannend want er stond best een harde wind, maar we wisten ons goed voorin te handhaven.”

“De hoge temperatuur (40 graden) maakte het extra zwaar, maar de meiden hebben goed gegeten en gedronken. Ze zetten Lotte perfect af, waarna ze het overtuigend afmaakte. Het is super voor haar om zo terug in competitie te komen. Als je het op die manier afmaakt, dan put je daar veel vertrouwen uit.” 

Voor Lotte Kopecky is het de derde zege dit seizoen, na haar winst in de Strade Bianche en in de Ronde van Vlaanderen. “Dit is inderdaad de perfecte start van het tweede deel van het seizoen. Er stond best een harde zijwind, dus het was lastig om uit de wind te blijven en zo krachten te sparen. Toch slaagde ik er best aardig in, met Demi in mijn wiel voor het geval er iets zou gebeuren. Zo’n sprint bergop ligt me, ik wist dat deze etappe iets voor mij zou zijn. Dus twijfelde ik niet. Met nog 200 meter te gaan, ging ik vol aan en ik wist het te houden tot het einde. Of ik de leiderstrui ga verdedigen? Morgen is er waarschijnlijk nog een sprintkans, dus ik zou graag voor een tweede ritzege op rij gaan”, besluit ze.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×