REPORT: Christine Majerus de sterkste in Drentse Acht van Westerveld

REPORT: Christine Majerus de sterkste in Drentse Acht van Westerveld

RACE REPORT: Christine Majerus pakt derde winst van het seizoen

11/03/2022

Derde keer is scheepsrecht. Christine Majerus heeft een mooie zege geboekt in Drentse Acht van Westerveld. Na een old style race zonder communicatie, gebruikte de Luxemburgse kampioene haar ervaring om het af te maken en de derde overwinning van het seizoen te pakken.  "We zaten de hele tijd vooraan. Old style racing ligt me goed."

Gekoppelde wedstrijd: Drentse acht van Westerveld - Gekoppelde rensters: Christine Majerus

Er stond veel wind tijdens Drentse acht van Westerveld, wat voor waaiers zorgde. De groep splitste in tweeën, en Team SD Worx was vooraan goed vertegenwoordigd. Maar er kwam een hergroepering en Christine Majerus kwam naar de ploegleiderswagen om het gameplan te bespreken. "Het was jammer dat de eerste grote ontsnapping niet standhield, dus besloten we om aan te vallen op het punt waar het meestal breekt in de kleinere ronden. Het kostte energie, maar we wisten dat het de gamechanger kon zijn. De eerste aanval ging er vandoor en ik had geluk dat ik in de ontsnapping zat.

"Het was een zenuwslopende finish voor mij, ik zat met drie sterke renners. Ik gokte op mijn sprint en liet niemand meer gaan. Ik ben blij dat het gelukt is. We hebben veel werk verzet met de ploeg, dus ik ben blij dat ik het kon afmaken. Dit was echt een voorbeeld van old style racing, geen communicatie en continu voorin racen. Dit soort wedstrijden liggen me en ik ben erg blij dat ik deze overwinning kon pakken."

"Dit zegt niets voor de WorldTour-race van morgen. Het is een wedstrijd waar van alles kan gebeuren. Lotte Kopecky komt bij de ploeg, dus we hebben een goede extra kaart om te spelen. We hebben een sterk team, dus hopelijk kunnen we nog een keer winnen."

The winner takes it all, want Majerus won het rittenklassement, het kasseienklassement en natuurlijk de overwinning van de wedstrijd.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×