Lotte Kopecky eindigt 2de in Parijs-Roubaix

Lotte Kopecky eindigt 2de in Parijs-Roubaix

“Ontgoocheling overheerst”

16/04/2022

“Als je het gevoel hebt dat er meer in had gezeten, dan doet verliezen pijn”, zei sportief manager Danny Stam aan de rand van de wielerbaan. De tweede plek van Lotte Kopecky in Parijs-Roubaix is een mooi resultaat. Zeker omdat Team SD Worx opnieuw een dominante rol in de finale vervulde.  Toch stemde de zoveelste mooie, korte uitslag van het jaar niet tot tevredenheid bij de ploeg. 

Gekoppelde wedstrijd: Parijs-Roubaix - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Lonneke Uneken

“We hadden de wedstrijd nog volledig in handen, maar in een halve seconde was de situatie volledig gekeerd. Ineens reden wij achter de feiten en moesten wij vol aan de bak. Een situatie die we niet meer kregen rechtgezet, waardoor nu de ontgoocheling overheerst”, was ook Lotte Kopecky eerlijk over haar tweede plek achter Elisa Longo Borghini. 

In de aanloop naar de roemruchte kasseistrook van Mons-en-Pévèle nam Team SD Worx de regie in handen. Chantal van den Broek-Blaak trok het tempo omhoog, Lotte Kopecky deed er nog een schepje bovenop. Alleen Marta Bastianelli en Lucinda Brand konden de versnelling beantwoorden. “Lucinda reed niet voluit, en ook bij ons was het vooral ons doel om de andere ploegen onder druk te zetten. Ik deed mijn beurten om de voorsprong te houden maar kreeg ook het signaal om niet te veel met mijn krachten te smijten.”

De kopgroep werd terug gehaald en Trek-Segafredo kwam meteen met een tegenaanval. Elisa Longo Borghini zette aan, waarna Elena Cecchini en Marta Cavalli probeerden mee te springen. Zij konden het wiel van de Italiaanse kampioene  echter niet houden. Al snel had de Longo Borghini een voorsprong van een halve minuut. “In no-time was de situatie volledig gekeerd”, zegt Kopecky. “We moesten plots achtervolgen.” Van den Broek-Blaak en Kopecky probeerden het gat te verkleinen, maar kregen geen medewerking van de andere rensters. “Dat is ook te begrijpen omdat we in alle voorgaande wedstrijden zo dominant reden. Dan weet je dat de concurrentie al het werk aan ons overlaat”, aldus Chantal van den Broek-Blaak. 

In no-time was de situatie volledig gekeerd. We kregen het gat helaas niet dicht. Daarom overheerst de ontgoocheling

Lotte Kopecky

Kopecky: “Daarbij deden de ploegmaten van Longo Borghini goed afstoppingwerk. We hebben vol proberen te rijden, maar kregen het gat niet dicht. Dat is jammer, maar Elisa was ook sterk vandaag.”

Waarna Team SD Worx voluit ging voor de tweede plek in de 2e editie van de Hel van het Noorden voor vrouwen. “Uiteindelijk was dit het hoogst haalbare”, zei Chantal van den Broek-Blaak. “We zaten stikkapot. Ik had het idee dat we goed in de wedstrijd zaten en dat iedereen zijn ding deed. We hadden het onder controle, tot Longo Borghini in de aanval ging. Eigenlijk was er dan nog niets aan de hand, maar toch kregen we het gat niet dicht. Dan kan je zeggen dat zij gewoon de sterkste was.”

Lotte Kopecky eindigt met de tweede plek in Parijs-Roubaix haar voorjaar als leider van de WorldTour. Met zeges in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen en nu dus nog een tweede plaats in de Hel kan ze tevreden terugkijken op de eerste maanden van het seizoen. Al wilde de Belgische kampioene daar in Roubaix nog niet bij stil staan. “De ontgoocheling overheerst. Mijn benen waren goed en we hadden de wedstrijd in handen kunnen houden. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×