Marlen Reusser behaalt brons op het WK tijdrijden, Ellen van Dijk verlengt wereldtitel

Marlen Reusser behaalt brons op het WK tijdrijden, Ellen van Dijk verlengt wereldtitel

“Dit was het hoogst haalbare”

18/09/2022

Op het wereldkampioenschap tijdrijden heeft Marlen Reusser een bronzen medaille behaald. De 30-jarige Zwitserse haalde alles uit de kast, maar Ellen van Dijk bleek ongenaakbaar. De Nederlandse vloog over 34 kilometer naar haar derde wereldtitel, de tweede op rij. Thuisrijdster en outsider Grace Brown pakte zilver. “Ik ben blij met de bronzen medaille”, zei Marlen Reusser. 

Gekoppelde rensters: Marlen Reusser Lotte Kopecky

Marlen Reusser was vooraf een van de topfavorieten voor de wereldtitel, maar temperde de verwachtingen door aan te geven dat het technische parcours niet in haar voordeel was. Aan het eerste tussenpunt verbeterde ze nipt de tijd van Grace Brown, waarna Ellen Van Dijk er nog acht seconden onderdook. Op het tweede tussenpunt lag Van Dijk overtuigend op titelkoers, Grace Brown was daar acht seconden sneller dan Reusser, die aan de finish de derde tijd neerzette en zo met brons haar derde WK-medaille op rij behaalde.

“Ik ben tevreden met dit resultaat”, zei de Europese kampioene in een reactie. “Het was moeilijk om op te bouwen naar deze wedstrijd omdat mijn voorbereiding werd verstoord door allerlei kleine obstakels zoals blessures en een ziekte kort na het EK. Ik heb alles gegeven wat in me zat. Het parcours betekende een extra uitdaging. Ik ben best blij met deze bronzen medaille.”

Lotte Kopecky reed evenzeer een sterke tijdrit. De 25-jarige Belgische eindigde daarmee als negende. “Ik ben trots op deze plaats in de top tien. Ik had niet zo veel ervaring met dit type tijdrit. Het was leuk dat ik lang in de hot seat zat. Dat had ik nog nooit gedaan op een WK. Ik had mijn tijdrit goed ingedeeld. Vooral mijn einde was vrij sterk. Ik ben hier tevreden mee. Al zegt dit niets voor het wereldkampioenschap op de weg. Daar is het parcours toch nog lastiger. Ik probeer al het positieve mee te nemen richting die wedstrijd en probeer verder de hele week zo relaxed mogelijk te blijven.”

Ashleigh Moolman-Pasio kwam voor het eerst weer in actie na haar valpartij in de Simac Ladies Tour. De 36-jarige Zuid-Afrikaanse finishte als zestiende en was daarmee de beste Afrikaanse renster op het WK tijdrijden. Op woensdag staat het mixed relay op het programma. Marlen Reusser komt daar in actie voor Zwitserland. Elena Cecchini rijdt voor Italië deze wedstrijd.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×