VERSLAG: Omloop Het Nieuwsblad

VERSLAG: Omloop Het Nieuwsblad

Tweede plek voor Vollering na sterke teamprestatie in Omloop Het Nieuwsblad

26/02/2022

Team SD Worx begint het seizoen met een podiumplek in de Omloop Het Nieuwsblad voor Demi Vollering. De 25-jarige Nederlandse sprintte met Annemiek Van Vleuten om de overwinning, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Het team leverde een straffe prestatie af, wat het beste doet verhopen voor het vervolg.

Gekoppelde wedstrijd: Omloop Het Nieuwsblad '22 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering

Op de Leberg opende Marlen Reusser de debatten, Ellen van Dijk en Liane Lippert volgden, Anna Henderson kon later de aansluiting maken. Op de Berendries bedroeg de voorsprong zo’n 30 seconden, die nog verder werd uitgediept tot een minuut. In het peloton nam Movistar vervolgens het initiatief. Voorin voerde Reusser de forcing op de Muur van Geraardsbergen. Wat verderop trok ook Van Vleuten door, met Demi Vollering in haar spoor.

Na de Muur trachtte Lotte Kopecky solo de aansluiting met het groepje van Van Vleuten te maken, Henderson en Vollering, waarmee er dus drie pionnen van SD Worx voorin te vinden waren. Op 14 kilometer van het einde volgde er een hergroepering voorin, waarbij ook Kopecky de aansluiting maakte.

Drie pionnen van Team SD Worx voorin dus, het sein voor Van Vleuten om in de aanval te trekken. Wederom volgde Vollering in haar spoor en de voorsprong werd almaar groter. Kopecky en Reusser zorgden voor prima afstopwerk, waarmee de voorsprong tot één minuut groeide.

Van Vleuten maakte er een lange sprint van, Vollering kwam ernaast, maar moest zichzelf gewonnen geven. “Ik zat in een zetel na knap afstopwerk van Marlen en Lotte, waardoor Annemiek het initiatief moest nemen”, aldus de Nederlandse. “Er stond een sterke zijwind, dus ik kon niet echt recupereren in het wiel. Ze ging vroeg aan en ik probeerde haar nog te remonteren, maar toen ik ernaast kwam, voelde ik mijn benen leeglopen. Het voelt als een ontgoocheling aan, maar toch zit de vorm wel goed zo vroeg op het seizoen. Ik had heel graag gewonnen voor Amy.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×