Lorena Wiebes sprint naar derde plek na waaiers in Brugge-De Panne, Pfeiffer Georgi wint solo

Lorena Wiebes sprint naar derde plek na waaiers in Brugge-De Panne, Pfeiffer Georgi wint solo

“Tevreden over vorm, niet over sprint”

23/03/2023

Lorena Wiebes heeft in Brugge-De Panne een nieuwe podiumplek behaald. De wedstrijd werd zoals verwacht bepaald in De Moeren, waar de Europese kampioene attent voorin zat. Wiebes was wel geïsoleerd, waardoor ze niet op elke aanval kon reageren. Pfeiffer Georgi koos het goede moment en won solo, Wiebes sprintte naar een derde plek. “Ik was te gretig en ging te vroeg aan, maar de vorm zit goed en dat geeft motivatie voor Gent-Wevelgem.”

Gekoppelde wedstrijd: Classic Brugge-De Panne - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Lonneke Uneken Christine Majerus Anna Shackley - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom

In een waaierige editie van Brugge-De Panne hield de wind goed huis in De Moeren, waarna een elitegroepje van elf zich afscheidde. Daarin was ook World Tour-leidster Lorena Wiebes present, maar de Europese kampioene zat wel geïsoleerd. “Op dat moment zaten we net iets te ver, maar Christine Majerus bracht Lorena naar voren, waarop zij de jump maakte. Helaas kon Christine niet meer zelf ook nog de aansluiting maken, waardoor we in de finale niet het ploegenspel konden spelen”, aldus ploegleidster Anna van der Breggen. 

Een kopgroep van zeven zou uitmaken wie Brugge-De Panne zou winnen, waarbij enkel DSM nog een duo voorin had. “Toen Megan Jastrab aanging, remonteerde ik haar”, zei Lorena Wiebes. “Ik had Pfeiffer Georgi’s aanval daarop wel verwacht, maar mijn benen liepen vol, zo meteen na de inspanning om Jastrab terug te halen. De samenwerking was vervolgens zoek in de achtervolging.”

Anna van der Breggen: “Vandaag was het extra lastig doordat we slechts met vier konden starten. Op een superdag kan Lorena ook nog Pfeiffer Georgi remonteren, maar dat zat er helaas niet in vandaag.” Georgi  bleef voorop, waarna er gesprint werd voor de tweede plaats. “Toen ik inzag dat de winst weg was, was ik gebeten om de sprint voor de tweede plaats te winnen”, zei Lorena Wiebes. “Daardoor was ik misschien net iets te gretig, want ik ging van te ver aan. Daar baal ik wel van, maar ik trek hier lessen uit. Dit geeft veel vertrouwen voor Gent-Wevelgem. De vorm zit overduidelijk goed.” De Europese kampioene pakte zo haar achtste podiumplek uit tien wedstrijddagen in 2023.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×