Demi Vollering wint oppermachtig in Brabantse Pijl

Demi Vollering wint oppermachtig in Brabantse Pijl

“Bevestiging dat ik ook succesvol ten aanval kan trekken”

13/04/2022

Team SD Worx strikes again. In een regenachtige en lastige Brabantse Pijl was het Demi Vollering die triomfeerde. Op 30 kilometer van de streep trok Vollering met Pauliena Rooijakkers in de aanval. Met een ultieme versnelling op de Moskesstraat gooide Vollering ook haar enige overgebleven concurrente overboord. Na een solo van zo’n tien kilometer triomfeerde Vollering, waarmee ze haar rekening dit seizoen opent. “Een heel fijn gevoel dat mijn eerste zege binnen is.”

Gekoppelde wedstrijd: Brabantse Pijl - Gekoppelde rensters: Demi Vollering

Na haar tweede plaats in de Amstel Gold Race kreeg Demi Vollering de vraag voorgeschoteld waar ze haar sportieve revanche wilde nemen. “Zo snel mogelijk”, luidde haar antwoord. De 25-jarige Nederlandse heeft woord gehouden. In de eerstvolgende koers, de Brabantse Pijl, rondde ze met succes een aanval af, goed voor de vijfde zege van het seizoen voor Team SD Worx. 

“Ik was echt gebrand op deze wedstrijd. Voor de start werd ik door heel veel mensen herinnerd aan de ontknoping van vorig jaar, waar ik dacht dat de zege in een sprint binnen was maar de finishfoto anders oordeelde. Neem er nog de tweede plaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race van dit seizoen bij en dan begrijp je hoeveel deugd dit doet”, vertelde Demi Vollering.

Vollering pakte de wedstrijd tactisch anders aan dan normaal. “Ik wilde eens op een andere manier koersen door mee te gaan in een ontsnapping of zelf een aanval op te zetten. Het droomscenario was dat ik solo zou aankomen. In de echt grote wedstrijden heb je vaak de ruimte niet om eens wat speelser te koersen en dingen te testen. Het was fijn om nu zelf het initiatief te nemen en op instinct te koersen. Deze zege is voor mij de bevestiging dat ik het ook gewoon in een ontsnapping kan afmaken en dat ik dus niet alleen op mijn sprint moet teren.”

Demi Vollering rijdt al heel het voorjaar constant en sterk, maar de persoonlijke winst ontbrak tot nu toe. “Dat ik met een zege naar mijn grote doelen in de Ardennen kan, geeft een heel goed gevoel. In de Amstel Gold Race kon ik goed mee op de klimmetjes, maar dat zijn korte periodes met een hoog wattage. In de Brabantse Pijl kreeg ik de bevestiging dat ik ook over een langere afstand een hard tempo kan ontwikkelen. Wanneer ik er gerust in was dat ik zou winnen? Pas op één kilometer van de streep, toen ik de laatste beklimming goed overleefde."

Ook sportief manager Danny Stam was er niet meteen gerust op. “Het bleef toch vrij lang spannend. De voorsprong van Rooijakkers en Demi bleef continu tussen de 45 seconden en de minuut hangen. We wisten dat er tegenaanvallen zouden komen op de Moskesberg, daarom stuurden we Demi vooruit. Als ik dan zag hoeveel power ze ontwikkelde... Ze nam gelijk 25 seconden op Rooijakkers. Dat was indrukwekkend. Ze was de hele dag in goeden doen. Zondag greep ze net naast de Amstel Gold Race. Neem er ook nog de misrekening van vorig jaar in de Brabantse Pijl bij. Ze stond echt op scherp en dit is een heel mooie manier om te revancheren.”

"Dit geeft extra vleugels. hoogstestage heeft haar goed gedaan. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de Waalse klassiekers”, besloot Stam.

Mandatory copyrights for all used images: ©gettysport (Social media and Website) & ©Getty Images (print).

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×