REPORT: Vierde plaats voor Lonneke Uneken in Brugge - De Panne

REPORT: Vierde plaats voor Lonneke Uneken in Brugge - De Panne

Vierde plaats voor Lonneke Uneken in Brugge - De Panne

24/03/2022

Brugge - De Panne kende een chaotische finale met een massale valpartij op 15 kilometer van het einde. Lonneke Uneken, het speerpunt van Team SD Worx in de vierde WorldTour-wedstrijd van het jaar, werd hierdoor opgehouden, waardoor het haar energie kostte om weer terug in de juiste positie voor de sprint te komen. “Zuur dat ik het podium mis”, zei de 22-jarige Nederlandse na afloop. 

In een zonnige Brugge-De Panne met weinig wind was een sprint onvermijdbaar. Bij de tweede passage na de Moeren trachtte Team SD Worx het peloton op de kant te zetten om een waaier te trekken, maar de wind zat net niet juist om het te laten breken. “De wind zat net te veel in de rug om een waaier te trekken”, aldus Lonneke Uneken. 

Het peloton bleef samen, maar merkte een vernauwing in het midden van de weg te laat op, waardoor er een massale valpartij ontstond. Uneken: “Roxanne Fournier viel en Elena Cecchini en ik werden opgehouden. Elena bracht me perfect terug middels een indrukwekkende beurt van haar. Daardoor kon ik gelukkig de schade beperken, maar in de sprint miste ik wel dat tikkeltje frisheid door die chaotische laatste 15 kilometer.”

We hadden meer verdiend dan een vierde plaats. Dat ik op het podium mocht als beste jongere is niet meer dan een troostprijs. Al onthoud ik uit vandaag dat de benen echt goed zijn

Lonneke Uneken

In de sprint bracht Lotte Kopecky uiteindelijk Uneken in positie, de Nederlandse renster greep net naast het podium na Elisa Balsamo, Lorena Wiebes en Martha Bastianelli. “Het is zuur om als vierde te eindigen. Als je dit na zo’n hectische finale kunt bereiken, zat er meer in. Het was een mooie kans voor me, dus ik ben toch wat ontgoocheld. Onze ploeg was sterk vandaag. We hadden meer verdiend dan een vierde plaats. Dat ik op het podium mocht als beste jongere is niet meer dan een troostprijs. Al onthoud ik uit vandaag dat de benen echt goed zijn”, keek Uneken optimistisch vooruit.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×