Plek twee en vier voor Team SD Worx in Segovia

Plek twee en vier voor Team SD Worx in Segovia

10/09/2022

Silvia Persico heeft de vierde etappe van de Ceratizit Challenge by la Vuelta op haar naam geschreven. Demi Vollering sprintte naar de tweede plaats en Lotte Kopecky finishte vierde in de straten van Segovia. “Jammer dat we met twee rensters zo dicht eindigen zonder de zege te pakken, maar uiteindelijk zaten we wel overal waar we moesten zitten", zegt ploegleidster Anna van der Breggen.

Gekoppelde wedstrijd: Ceratizit Challenge by La Vuelta

Het peloton had zich nog maar net op gang getrokken of Anna Kiesenhofer koos voor de aanval. De olympische kampioene van Tokyo 2021 reed 159 kilometer solo voorop en werd slechts op een kilometer van de meet ingerekend. Haar voorsprong bedroeg met 35 kilometer te gaan nog zo’n 5 minuten, maar in de volgwagen waren ze er gerust in. “We hebben nooit schrik gehad, maar uiteindelijk werd het nog best krap. Het is ook gewoon mooi om een olympische kampioen zo te zien koersen", zegt Van der Breggen. "Maar als je net geen 160 kilometer alleen voorop rijdt, dan weet je dat je het zwaar krijgt in de finale. Zelf zetten we Blanka Vas en Niamh Fisher-Black bij om de kloof te dichten om zo met Lotte Kopecky te kunnen sprinten. Als je ziet hoe ver Anna Kiesenhofer uiteindelijk kwam, is het echt knap wat ze liet zien.”

De oplopende sprint werd ingezet en met Demi Vollering op plek twee en Lotte Kopecky als vierde eindigden twee rensters van Team SD Worx kortbij. “Demi Vollering zat er omdat ze voor het algemeen klassement Elisa Longo-Borghini en Annemiek Van Vleuten in de gaten hield, Lotte Kopecky deed mee voor de zege. Dat Lotte even ingesloten zat? Misschien even kort, maar als Lotte echt de benen had gehad op zo’n explosieve klim, was dit een ontzettend mooie kans geweest voor de zege. Twee en vier is wat zuur, maar anderzijds gisteren was een baaldag, waar we veel energie gebruikten en alles net niet lukte. Vandaag zaten de meiden overal bij. Dus al bij al zit het gevoel goed.”

Team SD Worx leidt in het ploegenklassement. Morgen vindt de laatste etappe van Ceratizit Challenge by La Vuelta plaats. “Het waren al enkele zware etappes, maar morgen wordt het zeker een interessant schouwspel. Er zijn een aantal ploegen die nog op een ritzege gebrand zijn, waaronder wij. Het is een lastig rondje, een soort criterium met heel veel bochten. Het zal zeker nog een pittige laatste rit worden.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×