Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats in Madrid, Team SD Worx wint het ploegenklassement

Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats in Madrid, Team SD Worx wint het ploegenklassement

11/09/2022

De laatste etappe van de Ceratizit Challenge by la Vuelta had wat weg van een criterium. Het peloton werkte 17 rondjes van 5,62 kilometer af met veel bochtwerk. In de onvermijdelijke sprint spurtte Lotte Kopecky naar een tweede plaats. “Uiteraard hoopte ik op de zege, maar Balsamo was gewoon sneller”, aldus een eerlijke Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Ceratizit Challenge by La Vuelta - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Dat de de laatste rit van Ceratizit Challenge by la Vuelta op een sprint zou eindigen, stond in de sterren geschreven. Een vroege vlucht werd op zo’n tien kilometer van de streep terug gehaald, waarop Sara Martin voor de vlucht vooruit koos en Niamh Fisher-Black counterde.

“Niamh plooide zich dubbel om de situatie onder controle te houden”, zegt Lotte Kopecky. “De rit verliep zoals we wilden en samen met een aantal andere teams hadden we de controle. In de finale brachten Anna Shackley, Marlen Reusser, Demi Vollering en Blanka Vas mij perfect tot bij de laatste bocht zoals het plan was. In de sprint zag ik Elisa Longo-Borghini al vanop 400 meter aangaan. Ik wist dat de sprint was afgelopen indien ik meteen op die move zou reageren, dus ik zette me even recht en twijfelde even, waarna Alexandra Manly me voorbij kwam en ik op haar wiel sprong. Maar vervolgens zette Elisa Balsamo vol aan vanop de andere kant en ze was gewoon sneller dan mij. In een sprint moet alles perfect verlopen, de tweede plek was uiteindelijk het hoogst haalbare vandaag.”

Team SD Worx sluit zo de Ceratizit Challenge by la Vuelta af met twee podiumplekken in de ritten. Demi Vollering staat als derde mee op het eindpodium met Annemiek Van Vleuten en Elisa Longo-Borghini. Anna Shackley finisht zevende in het algemeen klassement. Team SD Worx wint het ploegenklassement. “Ik houd een goed gevoel over aan de afgelopen vijf dagen”, besluit Lotte Kopecky.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×