Demi Vollering sluit voorjaar af met derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik

Demi Vollering sluit voorjaar af met derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik

“Ik startte mijn sprint te laat en die fout brak me zuur op”

21/04/2024

In Luik-Bastenaken-Luik heeft Demi Vollering naar een derde plaats gesprint. De Nederlandse kampioene begon haar sprint te laat en moest vrede nemen met een derde plaats. Daarmee eindigt ze het voorjaar met consequent goede resultaten, maar blijft ze achter zonder zege. “Ik ben teleurgesteld. Ik had echt goede benen vandaag, maar heb te veel gegokt.”

Gekoppelde wedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik 2024

“Toen de ontsnapping weg was, behielden we onze cool. Het gat was groot, maar we kregen het wel dicht, dus was het niet te groot. Femke Gerritse en Blanka Vas beschermden me een hele dag, Niamh Fisher-Black nam over op La Redoute. Mischa Bredewold liet zich terugzakken vanuit de kopgroep om het gat te dichten voor Lotte Kopecky en mij. Ze hebben fantastisch werk geleverd. Net daarom vind ik het zo jammer dat ik het niet afmaak. Ik had ze graag bedankt met de zege.”

“In de laatste kilometers kon alles gebeuren, dus ik probeerde scherp te blijven. Elisa Longo-Borghini zat ook alleen, dus ik dacht dat ze op alles zou springen. Ik begon mijn sprint te laat. Ik heb te veel gegokt en bleef te lang in de wielen hangen. Dat was een fout. Een fout die hard aankomt omdat ik zo naast de zege grijp terwijl ik goede benen had. Of ik spijt heb over mijn klassieke voorjaar? Vooral over Luik-Bastenaken-Luik. De Amstel Gold Race werd door omstandigheden een soort van criterium. La Flèche Wallonne was minder zwaar dan normaal doordat er enkele klimmen verdwenen in het nieuwe parcours. Ik voelde me goed die dag, maar Kasia Niewiadoma was gewoon sterker op de Muur van Hoei. Vandaag kan ik het alleen mezelf kwalijk nemen. Ik zat in de positie om te winnen en heb het verknoeid. Het is balen en dat gevoel zal nog even blijven hangen.”

“In de wedstrijd denk ik niet aan druk, die voel je vooral ervoor. Tijdens de koers is iedereen nerveus, dat is normaal en goed. Nu is het besef er dat ik met lege handen overblijf dit voorjaar. Ook twee jaar geleden won ik niet in de Ardennenweek, vorig jaar pakte ik de Tripple. Wat deze week gebeurt is, geeft me extra energie voor de toekomst. Ik ga alleen maar hongeriger richting La Vuelta Femenina 24 by Carrefour.es.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×