REPORT: Lotte Kopecky wint Strade Bianche

REPORT: Lotte Kopecky wint Strade Bianche

"Ik kan het niet geloven, dit is de grootste zege uit mijn carrière'

05/03/2022

De Belgische kampioene regeert over de Piazza del Campo en vloert Annemiek Van Vleuten in een rechtstreeks duel. Goed voor een back-to-back win voor Team SD Worx. Kopecky volgt zo Van de Broek-Blaak op op de erelijst van de Strade Bianche, Ashleigh Moolman-Pasio etaleert de overmacht van Team SD Worx door het podium te vervolledigen. “Wat een perfecte dag. Ik kan het nauwelijks geloven”, aldus Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Strade Bianche - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

Het was Lotte Kopecky die de koers open brak op de Colle Pinzutu met nog 20 kilometer te gaan. Het tempo zou nooit meer stil vallen en Team SD Worx bleef present voorin koersen met meerdere rensters. Toen een kopgroep de laatste kilometer inging, trok Annemiek Van Vleuten vol door aan de voet van de Via Catarina, maar Lotte Kopecky beet zich vast in haar wiel. Kop over kop gingen ze de laatste rechte lijn in, waarbij de Belgische Kampioene met haar piste ervaring de laatste bocht perfect aansneed en de grootste zege uit haar carrière nam. Ashleigh Moolman-Pasio etaleerde de overmacht van Team SD Worx door het podium te vervolledigen. 

Ik kan nauwelijks geloven dat ik net gewonnen heb! Ik wist dat ik als eerste de laatste bocht in moest, ik was voorbereid op de sprint. Het is de grootste overwinning in mijn carrière. De perfecte dag.

Winnares Lotte Kopecky

De perfecte dag

"Ik kan bijna niet geloven dat ik net gewonnen heb! Het was een geweldige teamprestatie van het hele Team SD Worx. Ik wist dat ik mijn teamgenoten achter me had die me steunden. Ik had een goed gevoel in de finale, ik probeerde Annemiek Van Vleuten te volgen en ik bleef pushen tot de laatste bocht, ik wist dat ik de eerste moest zijn in de laatste bocht, ik was voorbereid op de sprint. Het is de grootste overwinning in mijn carrière. De perfecte dag", aldus Lotte Kopecky in een eerste reactie."

Lotte Kopecky zei in de persconferentie: "Dit was eigenlijk de tactiek. Ik had er voor de wedstrijd alle vertrouwen in dat ik dit op de slotklim kon doen. Het is explosief en het ligt me. We hebben de aanvallen van tevoren altijd gedekt. Chantal zei me te ontspannen en geen energie te verliezen. Toen Annemiek me er niet af kreeg, was dat heel goed voor mijn vertrouwen. Ik twijfelde vorige week [in Omloop Het Nieuwsblad] op de Muur. Op de top was ik er niet, dus vandaag wist ik dat ik voor de overwinning kon gaan als ik in haar wiel zat. Het betekent veel voor me om haar te verslaan. Ze zei na de race dat ik echt sterk was en dat de laatste bocht een beetje lastig was. Het was gewoon een sprint naar de bocht. Ik was niet van plan om te remmen. Het is normaal om teleurgesteld te zijn als je tweede bent. Voor mij is dit het beste resultaat in mijn carrière tot nu toe."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×