Demi Vollering sprint meteen naar derde plaats in eerste koers na COVID-besmetting waardoor ze het WK miste

Demi Vollering sprint meteen naar derde plaats in eerste koers na COVID-besmetting waardoor ze het WK miste

"Dit ging beter dan verwacht”

07/10/2022

Team SD Worx kleurde de eerste etappe van de Ronde van Romandië, Demi Vollering sprintte naar een derde plaats. De nieuwe Zwitserse Worldtour-wedstrijd was voor Vollering haar eerste wedstrijd sinds de Ceratizit Challenge by la Vuelta. Het WK moest ze door een COVID-besmetting vanop haar hotelkamer in Australië bekijken, maar in Lausanne was ze opnieuw van de partij.“Ik had niet verwacht vandaag al zo sterk te zijn, dat motiveert alleen maar voor wat nog moet komen.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Demi Vollering putte uit het gemiste wereldkampioenschap in Wollongong de motivatie om in de Ronde van Romandië nog eens alles op alles te zetten. “Ik baalde verschrikkelijk toen ik het WK op tv volgde mijn hotelkamer. Vooral toen dat elitegroepje zich afscheidde op de Mount Pleasant. Normaal had ik daarbij moeten zitten. Dit had ook voor mij een mooie wedstrijd kunnen zijn. Toen besefte ik pas nog meer hoe erg ik van racen houd en van het spelletje. Dat gaf me veel motivatie om er nog dat laatste beetje uit te halen voor de Ronde van Romandië, om mijn seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Het diende dus als motivatiebron.”

In de eerste etappe kleurde Team SD Worx de wedstrijd. Vanaf 30 kilometer voor het einde regende het aanvallen. Demi Vollering opende de debatten, waarop vervolgens Anna Shackley een poging waagde, gevolgd door Ashleigh Moolman-Pasio en Marlen Reusser. “Vooraf hadden we al bepaald dat we open zouden koersen. We zijn hier maar met vier rensters, dus het is niet aan ons om te controleren. We wilden koers maken. Op dertig kilometer van het einde kregen we vanuit de wagen het signaal om beurtelings aan te vallen. Daardoor dunden we de groep fel uit, maar helaas geraakten we niet weg.”

Toen een laatste aanval van Ashleigh Moolman-Pasio op 2 kilometer van het einde strandde, veranderde Team SD Worx het geweer van schouder. “Ashleigh kwam bij mij en vroeg of ik wou sprinten. Tegelijkertijd bleef Marlen Reusser achterin op de loer liggen om eventueel nog een late aanval te doen als de kans zich voordeed. Ik heb best wel een goede eindspurt, maar positionering is erg belangrijk en als je een tijdje niet gesprint hebt, is die feeling er minder.”

Waarna Vollering naar een derde plaats sprintte. “Dit is onverhoopt en ik ben blij met dit resultaat. Mijn trainingen waren niet al te best, maar de verkenning ging beter gisteren. Vandaag voelde ik me met momenten niet super, maar ik had heel veel zin om te koersen en op motivatie kan je ook veel. De tweede etappe met de mountain top finish biedt echt kansen voor ons. We zijn hier met vier heel sterke klimmers. Als we dat kunnen uitspelen, kunnen we het de rest zeker lastig maken. We kijken al uit naar de rit van morgen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×