REPORT: Ronde van Drenthe

REPORT: Ronde van Drenthe

Lotte Kopecky pakt derde plaats en verstevigt leiderspositie in de WorldTour

12/03/2022

In de Ronde van Drenthe was er opnieuw sterk ploegwerk te zien van Team SD Worx, maar kende het team ook de nodige pech. Maar liefst vijf lekke banden en een afgedraaide ketting zorgden ervoor dat het team al vroegtijdig met de nodige energie verloor, desalniettemin werd de finale andermaal gekleurd door Team SD Worx. Lotte Kopecky – zelf lek op zo’n 15 kilometer van de streep – eindigde in de sprint als derde. “Jammer genoeg verloor ik het juiste wiel in de sprint”, aldus de Belgische kampioene.

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Drenthe - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

Op de laatste passage van de VAM-berg schudde SD Worx aan de boom, waarna Christine Majerus net als de vorige dag in de Drentse Acht van Westerveld in de aanval trok met drie metgezellen. Op twee kilometer van de streep werd de groep gegrepen, waarna het peloton zich opmaakte voor een sprint. In de slotkilometer moest Lotte Kopecky het gevecht aangaan met Bastianelli, Wiebes en Balsamo en eindigde uiteindelijk als derde. Een ereplaats waarmee ze haar leiderspositie aan kop van het WorldTour klassement verstevigde.

Kopecky: “Ik reed lek op het slechtste moment, maar probeerde kalm te blijven en zo snel mogelijk terug te keren. Toch doseerde ik mijn krachen om zo de VAMberg te overleven. Roxane Fournier bracht me op het juiste moment terug. Ik eindig nog als derde, maar toch ben ik toch wat ontgoocheld.”

“Elena Cecchini piloteerde me in het juiste wiel van Lorena Wiebes, maar helaas verloor ik wat later alsnog die perfecte positie. In de laatste bocht kon ik toch nog wat plaatsen goed maken, en probeerde ik vanuit de slipstream nog voor het podium te gaan”, vertelde de leidster in de WorldTour ranking na de huldiging. 

Ploegleider Lars Boom: "Dit biedt perspectieven voor de toekomst'

Ploegleider Lars Boom was tevreden met de koers van zijn rensters: “Al op de eerste strook rijden we lek met Marlen Reusser en Lonneke Uneken. Marlen rijdt vervolgens alsnog erg sterk, maar door die twee lekke banden en een afgedraaide ketting mist ze uiteindelijk die extra punch. Op de VAM-berg hebben we de koers nog hard proberen te maken, maar uiteindelijk kregen we de sprinters niet op achterstand gereden. Dan is de derde plaats zeker een goede uitslag. Ik onthoud vooral dat iedereen van de ploeg een sterke koers reed. Het bevestigt het beeld dat we ook al in de voorgaande koersen van dit seizoen zagen en biedt veel perspectief voor de komende periode.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×