Oppermachtige Lorena Wiebes scoort derde zege op rij in Ronde van Drenthe

Oppermachtige Lorena Wiebes scoort derde zege op rij in Ronde van Drenthe

“Deze winning streak geeft een topgevoel”

11/03/2023

Team SD Worx dendert als een sneltrein door het seizoen. In een door de sneeuwval aangepaste Ronde van Drenthe had het team de koers onder controle, waarna een oppermachtige Lorena Wiebes naar een derde WorldTour zege op rij sprintte voor Team SD Worx. De Europese kampioene is meteen ook de eerste die driemaal op rij de snelste is in de Ronde van Drenthe. “Dit is heel speciaal. Ook omdat het team in een winning mood zit. Het plaatje klopte volledig en dan ben ik blij dat ik het kon afmaken”, aldus Wiebes. 

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Drenthe - Gekoppelde rensters: Lonneke Uneken Elena Cecchini Christine Majerus Lorena Wiebes Femke Markus Mischa Bredewold

De lente begint in Drenthe, luidt de slogan van de Ronde van Drenthe. Al speelde sneeuw dit jaar voor spelbreker. Door de ijzige omstandigheden moest het parcours worden gewijzigd. In plaats van een rit in lijn met drie plaatselijke rondjes rond de VAM-berg en een lokale ronde van 40 kilometer in Hoogeveen, moest het peloton zes plaatselijke rondes rond de VAM-berg afwerken, waarna het richting de finish ging. 

“We hebben de wedstrijd voorbereid zoals elke andere koers, dus voor ons maakte die wijziging mentaal niet zo’n verschil uit. We hadden gewoon zin om te racen”, zei winnares Lorena Wiebes. “We wilden een harde koers, dus in dat opzicht waren we wel blij dat de VAM-berg zesmaal moest worden beklommen. Daar zaten we ook steeds alert voorin. Bij de derde passage zat Mischa (Bredewold) voorop, waarna ik zelf ook even doortrok. Alles kwam echter weer samen.”

In de straten van Hoogeveen erd er uiteindelijk gesprint voor de overwinning. Wiebes: “De druk was groot vooraf, maar we hadden de hele wedstrijd onder controle. Ik ging dus met veel vertrouwen naar de finish. Het team hield me prima voorin. De lead-out verliep goed, maar op een gegeven moment raakte ik het wiel wat kwijt. Ik zag het op rechts open gaan en ging dan vol aan.”
 

Waarna Lorena Wiebes afgetekend naar een unieke derde zege op rij sprintte in de Ronde van Drenthe. “Dit was een doel voor me. Het is speciaal om hier als Nederlandse een hattrick neer te zetten. Vooral ook omdat dit voor Team SD Worx een vierde zege op rij is na Omloop Het Nieuwsblad Omloop van het Hageland en Strade Bianche. Deze winning streak geeft veel vertrouwen voor wat nog komt.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×