Lonneke Uneken sprint naar derde plek in tweede etappe van de Simac Ladies Tour

Lonneke Uneken sprint naar derde plek in tweede etappe van de Simac Ladies Tour

“Tevreden met deze podiumplek”

31/08/2022

In de tweede etappe van de Simac Ladies Tour is Lonneke Uneken als derde geëindigd. In de rit van en naar Ede finishte de 22-jarige Nederlandse achter Lorena Wiebes en Laura Tomasi. “Elena Cecchini zette me perfect af en ik voelde dat ik over goede benen beschikte, dus ik ben blij dat ik dat kon vertalen naar een podiumplek”, aldus Uneken die dankzij de bonificatieseconden de jongerentrui over neemt.

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour - Gekoppelde rensters: Christine Majerus Lonneke Uneken Elena Cecchini Chantal van den Broek-Blaak - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

De tweede etappe van de Simac Ladies Tour was weinig geaccidenteerd. In de 117 kilometer rond Ede leek een massasprint onvermijdelijk. Een vroege vlucht werd gevormd met Senne Knaven, Lieke Nooijen en Georgia Baker. Op 23 kilometer van de meet stond die laatste er alleen voor. Ze hield lang stand maar Team DSM controleerde haar vlucht. “Het was niet aan ons om het gat dicht te rijden. Het was vooral zaak om vandaag goed door te komen”, zei Uneken na afloop. “Het was vrij vlug duidelijk dat we zouden sprinten. Het was best eentonig en het parcours was beschut door de vele bomen, dus konden er geen waaiers getrokken worden.”

Er werd inderdaad gesprint om de zege en Uneken ging vol de strijd aan. “Ik zat de laatste kilometers in de goede positie, in tegenstelling tot gisteren waar ik me op anderhalve kilometer van de meet had laten insluiten en het zelf verpestte. Vandaag ging het wel goed. Cecchini zette me perfect af en vervolgens kon ik mijn eigen weg gaan en vol mijn eigen sprint rijden. Ik ben blij dat ik uiteindelijk als derde eindig en hiermee toch mijn fout van gisteren enigszins rechtzet. De benen zijn goed en morgen wacht misschien een nieuwe sprintkans. Wie weet is het morgen wel derde keer goede keer.” 

Uneken gaat in de derde rit van start in de witte jongerentrui. “Dat klassement is toch wel een doel van me. Ik wist dat we met een aantal meiden in dezelfde tijd stonden, dus ik wilde onderweg bonificatieseconden pakken. Er was echter al een vluchtersgroep. Dus moest ik aan de finish bonificatieseconden veroveren. Dat lukte met mijn derde plek. Het is mijn laatste jaar als belofte dus ik ga die trui niet zomaar afgeven.”  

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×