Demi Vollering triomfeert in slotetappe Vuelta a Burgos

Demi Vollering triomfeert in slotetappe Vuelta a Burgos

“Een van de lastigste gevechten van mijn carrière”

22/05/2022

De Vuelta a Burgos is geëindigd zoals ze gestart was voor Team SD Worx: met een overwinning. Nadat de vierde etappe gekleurd werd door Team SD Worx, klaarde Demi Vollering de klus. De nieuwe leidster in de WorldTour-ranking zegevierde op de steile top van Lagunas de Neila. “Dit was verschrikkelijk lastig.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Team SD Worx begon al vroeg de hoofdrol in handen te nemen. De ploeg stuurde Lotte Kopecky en Anna Shackley mee in een vroege vlucht met Lucinda Brand, Elise Chabbey en Marie Le Net. De vroege vlucht werd op zo’n kleine twintig kilometer van de streep gegrepen, waarna Team SD Worx zich op kop van het peloton zette. 

Met nog minder dan vijf kilometer te gaan scheidden drie rensters zich af: Andrea Patiño, Juliette Labous en Demi Vollering. De laatste twee zouden het gaan uitvechten voor de etappewinst en de eindoverwinning. Na een zoveelste versnelling van Vollering kraakte Labous, maar volledig plooien deed ze niet.

Vollering: “Mijn teamgenoten hadden het perfecte voorbereidende werk gedaan. Dus was ik aan zet. Doordat ik gisteren een pak tijd verloor, wist ik dat ik een groot gat moest creëren wilde ik nog de eindwinst pakken. Helaas lukte het me niet om meer dan 34 seconden te nemen. Dit was één van de moeilijkste gevechten van mijn carrière. Ik voelde me immers niet top na mijn valpartij in Durango-Durango.”

Vollering benadrukte dat de slotbeklimming erg lastig is. "Het was belangrijk om het goede tempo te vinden dat ik tot het einde kon volhouden", zei de Nederlandse. "Bepaalde stukken zijn erg steil en de wind stond nog eens op kop. Ik ben dan ook blij dat ik de etappe kon pakken. Jammer genoeg lukte het algemeen klassement niet meer. Ik kom zeker terug met het doel om de Vuelta a Burgos te winnen.”

Demi Vollering eindigde uiteindelijk derde in het eindklassement. Ze nam de rode bergtrui mee en de prijs voor de strijdlust. Ze neemt ook de leiderstrui over van Lotte Kopecky als nummer één in de WorldTour ranking. De Belgische kampioene won in Burgos het puntenklassement. Team SD Worx won in de Spaanse ronde eveneens het ploegenklassement en sluit de Spaanse periode zo af met zes zeges.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×