Team SD Worx kijkt tevreden terug met 2e plek, bergtrui en ritwinst in Tour de France Femmes

Team SD Worx kijkt tevreden terug met 2e plek, bergtrui en ritwinst in Tour de France Femmes

“Reclame voor het vrouwenwielrennen”

01/08/2022

Team SD Worx heeft met een tevreden gevoel de eerste Tour de France Femmes afgesloten. Demi Vollering ging de strijd aan voor de eindwinst en eindigde overtuigend op de tweede plaats in het algemeen klassement. Ze nam ook de bolletjestrui mee naar huis. “Team SD Worx heeft in de acht ritten liefst zes top-drie klasseringen behaald, waarvan één etappewinst met Marlen Reusser. Dit is een geslaagde Tour voor ons team”, benadrukt sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Demi Vollering stelde op de Super Planche des Belles Filles haar tweede plaats in het eindklassement en haar bolletjestrui veilig. Net zoals de dag voordien was ze de enige die enigszins kon wedijveren met een ontketende Annemiek Van Vleuten. De 25-jarige Nederlandse reed een dijk van een Tour en blikt met een tevreden gevoel terug. 

“Ik besef het nog niet helemaal dat ik in de allereerste Tour de France Femmes het bergklassement win. Mijn hartjesgebaar aan de finish was voor mijn verloofde Jan, die me een dag voor mijn verkenning hier ten huwelijk vroeg. En omdat ik met mijn hart heb gereden voor de ploeg en voor Amy Pieters. Ik zag echt af, maar hield mezelf voor dat ik het moest doen voor alle mensen die me hebben gesteund. Ik ben trots op mijn prestatie”, zei Demi Vollering.

De Tour de France Femmes was soms ook een rollercoaster voor Team SD Worx. De ploeg boekte met Marlen Reusser de overwinning in de spektakelrit over de gravelwegen richting Bar-sur-Aube. Twee dagen later moest de Zwitserse de strijd staken met een hersenschudding na een valpartij. Ook Chantal van den Broek-Blaak en Lotte Kopecky gingen hard tegen de grond, maar zij konden wel verder. Ashleigh Moolman-Pasio moest opgeven nadat ze geveld werd door een virusinfectie. Toch kleurde de ploeg deze Tour de France met een dominante manier van koersen.  

Sportief manager Danny Stam is trots op de prestatie van zijn team. “Dit is voor ons een geslaagde Tour de France Femmes. Alleen in de tweede rit konden we onszelf voor ons hoofd slaan dat we de slag hadden gemist. Voor de rest deden we in vrijwel elke etappe mee voor de prijzen. We reden maar liefst zes keer bij de eerste drie op acht ritten én we pakten met de gravelrit een van de mooiste etappes van deze Tour. Daarnaast waren we in drie ritten de beste ploeg. Demi Vollering heeft een prachtige prestatie neergezet met haar tweede plaats in het eindklassement en de bolletjestrui. Ze heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet. Dit belooft voor de toekomst..”

De Tour de France Femmes was een enorm succes. Organisator ASO zette een puike organisatie neer en de aandacht voor de rittenkoers was gigantisch. Teammanager Erwin Janssen van Team SD Worx: “Deze Tour de France Femmes is een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen. Het was ongekend hoeveel belangstelling er voor het vrouwenwielrennen was. Deze Tour de France was publiciteit voor de sport. Hiermee heeft het vrouwenwielrennen een grote stap gezet naar een verdere professionalisering.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×