REPORT: Numerieke meerderheid leidt tot ereplaatsen in Trofeo Binda

REPORT: Numerieke meerderheid leidt tot ereplaatsen in Trofeo Binda

20/03/2022

Team SD Worx is met een goed gevoel teruggekeerd uit de Trofeo Binda. In de derde WorldTour-wedstrijd van het jaar eindigen Chantal van den Broek-Blaak en Elena Cecchini op de respectievelijke vierde en vijfde plek in de uitslag. Waar wereldkampioene Elisa Bolsamo de zege in haar thuisland opeist, baalt de ploeg enigszins dat het de sprintsters op de laatste omloop niet op achterstand kon rijden.

Gekoppelde wedstrijd: Trofeo Alfredo Binda - Gekoppelde rensters: Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Anna Shackley Chantal van den Broek-Blaak

“Het parcours met de Orino klim is selectief, maar het bleek niet selectief genoeg om onze numerieke meerderheid uit te spelen”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “In de finale zaten we met vijf rensters in het eerste peloton van 23. Dan is het jammer dat je op dit parcours de wedstrijd niet naar je hand kunt zetten. We zaten na de laatste Orino-klim sterk met Ashleigh Moolman-Pasio en Chantal van den Broek-Blaak in een kopgroep van zes. Maar de ploegen van de sprintsters konden zich nog organiseren en de voorsprong tenietdoen.” 

Stam is tevreden over alle zes zijn rensters in de Trofeo Binda. Anna Shackley was in de pre-finale attent mee in een serieuze kopgroep. “Marlen Reusser heeft opnieuw een sterke indruk gemaakt met diverse aanvalspogingen en begint zich steeds meer thuis te voelen in onze tactische aanpak”, aldus Stam. “Niamh Fisher-Black groeit naar haar topvorm toe. Ashleigh Moolman-Pasio bewijst na een ijzersterke Strade Bianche andermaal bij de besten te horen. Terwijl Chantal van den Broek-Blaak en Elena Cecchini een uitstekende finale rijden. Je ziet dat Chantal ook met de week beter koerst. Dit optreden in de Trofeo Binda geeft veel vertrouwen voor de belangrijke maand april.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×