REPORT: Demi Vollering eindigt derde in zware Waalse Pijl

REPORT: Demi Vollering eindigt derde in zware Waalse Pijl

“Dit was het hoogst haalbare”

20/04/2022

In de Waalse Pijl tekende Demi Vollering voor de 14de podiumplek van Team SD Worx dit seizoen. De ploeg had in de eerste Ardennen-klassieker altijd de controle over de wedstrijd. Ondanks de hertekende finale, viel de beslissing wederom op de laatste klim van de Mur de Huy. Daar won uiteindelijk Marta Cavalli het duel met Annemiek van Vleuten. Demi Vollering eindigde tien seconden later als derde. “Dit was een loodzware race, ik ben helemaal leeg”, was de eerste reactie van Vollering.

Gekoppelde wedstrijd: Waalse Pijl - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Anna Shackley Chantal van den Broek-Blaak Blanka Vas

Vrij vlug in de wedstrijd vertrok een kopgroep van vijftien rensters. Van Team SD Worx was Anna Shackley mee geschoven. De Schotse reed een sterke wedstrijd. Demi Vollering: “Toen die groep werd terug gepakt, was het ons plan om solo te gaan, of op zijn minst de race lastig te maken met het team. Met Niamh Fisher-Black en Ashleigh Moolman Pasio plaatsten we twee aanvallen, waarmee we als ploeg toch een jasje uitdeden.”

De slotklim van de Mur de Huy zou wederom voor de beslissing zorgen. Daar ging Demi Vollering samen met Marta Cavalli en Annemiek van Vleuten de finale in. “Annemiek ging best vroeg aan, dus ik nam mijn eigen tempo aan. Ik wilde mezelf niet opblazen, maar ik kon hen echt niet meer bijbenen. De hertekende finale met driemaal de Mur de Huy maakt het loodzwaar. Ik was helemaal leeg. Ik vind dat de nieuwe finale de race niet spectaculairder maakt. De Mur de Huy liegt niet, het blijft een super lastige klim. Uiteraard wilde ik liever winnen, maar een derde plek was het maximale vandaag.”

Ashleigh Moolman-Pasio was net daarvoor teruggekeerd met de hulp van Chantal van den Broek-Blaak. “Ik kreeg af te rekenen met materiaalpech op het slechtst mogelijke moment. Dat ik zo snel terug voorin kwam, toont dat ik echt goede benen had. Ik moest mijn grootste troef uitspelen op de Côte d'Ereffe met slechts 20 kilometer te gaan." Dus ik ben wel ontgoocheld. Ik hoopte op een beter resultaat dan een vierde plaats in mijn favoriete race”, zei de Zuid-Afrikaanse.

Anna van der Breggen: “Veelbelovend voor de toekomst”

Zevenvoudig winnares en ploegleidster Anna van der Breggen was tevreden over de race van haar team. “We hebben gewoon een goede koers gereden. Het is een zwaar parcours. We waren hier met best een jonge ploeg aan de start en alle meiden haalden de finish en zijn tevreden want ze hebben hun werk kunnen uitvoeren. Daar waar anderen eerder moesten lossen, zaten wij  nog met al onze rensters voorin. Dat is veelbelovend voor de toekomst.”

“Anna Shackley was heel sterk in de lange ontsnapping. We hebben geprobeerd om het verschil te maken. Er waren wel aanvallen, maar niet echt door de topfavorieten. We hadden misschien wat meer vuurwerk verwacht van topfavorieten als Kasia Niewiadoma en Annemiek van Vleuten voor de Mur de Huy, maar uiteindelijk was het voor iedereen aftasten hoe zwaar het nieuwe parcours nu uiteindelijk zou zijn.”

“De vernieuwing van het parcours maakt de wedstrijd super zwaar. Demi Vollering eindigt heel knap derde. We reden sterk en natuurlijk hoop je dan om te winnen, maar uiteindelijk is dit gewoon een mooie podiumplek. Dit is een eerlijke race. Dan kunnen we gewoon tevreden zijn met hoe het vandaag liep.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×