Marlen Reusser verlengt contract tot eind 2024 bij Team SD Worx

Marlen Reusser verlengt contract tot eind 2024 bij Team SD Worx

22/04/2023

Marlen Reusser heeft haar contract bij Team SD Worx met een jaar verlengd. In het olympische jaar 2024 verdedigt de 31-jarige Zwitserse voor het derde opeenvolgende jaar de kleuren van de Nederlandse WorldTour-ploeg. Haar seizoen 2024 zal voor een groot deel in het teken staan van de individuele tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Parijs. 

Gekoppelde rensters: Marlen Reusser Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Reusser kijkt heel tevreden terug op haar overstap naar Team SD Worx in 2021. In haar eerste seizoen in de ploeg van sportief manager Danny Stam wist zij direct de gravelrit in de Tour de France Femmes te winnen. Ook werd ze dat jaar opnieuw Europees kampioene tijdrijden, terwijl ze in deze discipline op het WK in Wollongong als derde eindigde. Afgelopen voorjaar liet ze haar kracht in het klassieke werk zien met een schitterende zege in Gent-Wevelgem.

Reusser kende geen enkele twijfel of ze haar contract bij Team SD Worx moest verlengen: “Ik heb het bij deze ploeg naar mijn zin. Ik leer hier nog altijd hoe ik beter kan presteren. In de wedstrijden koersen we echt als een team, terwijl we in de voorbereiding op de wedstrijden het teamgevoel bouwen. Juist door altijd als een team te koersen, maken wij vaak het verschil. Verder heb ik qua koerswijze het laatste anderhalf jaar enorm veel geleerd. Het was dan ook mijn wens om er met Team SD Worx uit te komen.” 

“Wij zijn zeer tevreden over Marlen”, geeft Danny Stam aan. “Het is mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelt in het klassieke werk. Ze heeft op dit terrein ook stappen kunnen zetten door tactisch beter voor de dag te komen. Naast haar eigen zege in Gent-Wevelgem heeft ze dit voorjaar ook een groot aandeel in de successen van de ploeg in de andere klassiekers. Volgend jaar kan Marlen zich na het het klassieke voorjaar volledig op de tijdrit richten. Wij zullen haar hierin optimaal ondersteunen.”

Reusser bevestigt dat de Olympische Spelen in Parijs een belangrijk doel voor haar zijn. “Na het voorjaar ga ik me helemaal op het tijdrijden concentreren. Eerst is er de olympische tijdrit in Parijs. Vervolgens richt ik me op het WK tijdrijden dat in september in mijn thuisland Zwitserland in Zürich plaatsvindt. Dat gaan twee belangrijke beproevingen worden. Ik ben ook blij dat ik die uitdagingen in de tijdritten met Specialized kan aangaan, omdat ik een zeer goed gevoel op die fietsen heb.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×