Lorena Wiebes pakt twee op twee in RideLondon na magnifieke lead-out door Lotte Kopecky

Lorena Wiebes pakt twee op twee in RideLondon na magnifieke lead-out door Lotte Kopecky

"Genoten van de manier waarop we het deden"

25/05/2024

Dubbelslag voor Lorena Wiebes in RideLondon. De sprintster kreeg de perfecte lead-out van Lotte Kopecky, waarna ze veruit de snelste was in Maldon. De wereldkampioene vervolledigde het feest door nog als derde te eindigen. Zo trekt Team SD Worx-Protime met een perfect rapport en met de nummer één en twee in het algemeen klassement richting de laatste etappe in Londen. “Het zou fantastisch zijn indien we dit klassement kunnen vasthouden. Ik hoop op de Mall een hat-trick te scoren.”

Gekoppelde wedstrijd: London Ride 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Ik had vandaag een goede dag. Op de bergjes was ik in staat om tot twee keer toe de volle pot aan bonificatieseconden te pakken. Het begon nochtans niet zo goed. Bij de crash had ik het geluk dat ik op mijn voeten terecht kwam. Lotte Kopecky & Femke Gerritse lagen er wel bij. We moesten achtervolgen om terug te keren in het peloton. Maar uiteindelijk kwam alles samen en reed Lotte Kopecky een fantastische finale.”

“Ze trok de lead-out perfect aan. Het is super dat ze nog als derde eindigde vandaag, waardoor we één en twee zijn in het algemeen klassement. Hopelijk kunnen we dat houden tot morgenavond. Ik droom van een nieuwe hattrick, ja. Ik kon nog nooit winnen op de iconische Mall. Hopelijk lukt het morgen wel.”

Lotte Kopecky was opnieuw van onschatbare waarde voor Lorena Wiebes. Niet alleen reageerde de wereldkampioene op nagenoeg iedere aanval in de finale, met een prima lead-out rolde ze de rode loper uit voor winnares Lorena Wiebes, waarna ze nog derde werd. “Ik ben tevreden, ja. Ik had totaal niet door dat we één en twee in het algemeen klassement staan. Het zegt wel iets over hoe sterk Team SD Worx-Protime hier aan het rijden is. Het was best een hectische dag vandaag met die valpartij tijdens de wedstrijd. Ik hoop er morgen niet te veel last van te hebben. Ik ben blij dat ik alsnog Lorena Wiebes heb kunnen afzetten richting de finish. Morgen primeert de etappezege en het algemeen klassement. Ik ben tevreden over de manier waarop we hier aan het koersen zijn.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×