Lorena Wiebes pakt hattrick en eindzege in RideLondon, Lotte Kopecky eindigt derde

Lorena Wiebes pakt hattrick en eindzege in RideLondon, Lotte Kopecky eindigt derde

“Trots dat we onklopbaar waren in RideLondon”

26/05/2024

In de RideLondon staat geen maat op Lorena Wiebes. Ook in de laatste etappe van de driedaagse werkte ze onfeilbaar het werk van haar lead-out af door met fietslengtes voorsprong te winnen. Lotte Kopecky finishte wederom als derde en ging zo mee op het eindpodium. Lorena Wiebes: “Het is mooi om te finishen met een zege op de Mall in het centrum van Londen. Het team acteerde op hoog niveau dit weekend. Ik ben trots dat het me is gelukt om de hattrick van 2022 te herhalen.”

Gekoppelde wedstrijd: London Ride 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Het is leuk om ook eens een volledig vlakke etappe te winnen. Het was bijzonder om door het centrum van Londen te rijden. Ik heb ervan genoten. De ploeg hield me de hele dag veilig voorin. In het begin was er een crash, een van mijn ploeggenotes lag erbij en haar fiets raakte mijn achterwiel. Daar ben ik aan erger ontsnapt. Ik had mijn zinnen gezet op de hattrick. Het is altijd moeilijk om prestaties te herhalen en een hattrick is al helemaal lastig te behalen. Het helpt als je zulke sterke ploeggenoten om je heen hebt. Ik wil hen bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Mooi ook dat we als één en drie in het algemeen klassement eindigen. Het is fantastisch dat we onklopbaar bleken in deze RideLondon.”

Lotte Kopecky: “Ik ben trots op wat Team SD Worx-Protime in RideLondon heeft neergezet. Het was een collectief sterke prestatie van het team. Wat ik vooral mooi vind is hoe we elkaar kunnen vertrouwen. Dat is de sleutel van het succes. Soms zegt je instinct iets anders, maar je moet altijd je lead-out vertrouwen en volgen. Door vertrouwen te halen uit elkaar, kun je het afmaken in zulke hectische sprints. Ik benblij met de hattrick van Lorena Wiebes. Net voor de RideLondon was ik wat ziek geweest. Gisteren viel ik, dus dat was niet ideaal. Op deze prestatie van het team kunnen we bouwen. Hopelijk is het de voorbode van een mooie zomer.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×