Lotte Kopecky sprint naar 2de plaats in eerste etappe van de Ronde van Romandië

Lotte Kopecky sprint naar 2de plaats in eerste etappe van de Ronde van Romandië

"De sprint iets te vroeg aangegaan"

06/09/2024

In de eerste etappe van de Ronde van Romandië controleerde Team SD Worx-Protime de wedstrijd. Met nog een sterke ontsnapping van Christine Majerus op 14 kilometer van het einde, werden de teams van de andere favorieten op de ritzege aan het werk gezet. Titelverdedigster Demi Vollering zorgde voor een sterke lead-out voor Lotte Kopecky. De wereldkampioene opende vervolgens de sprint, maar moest de duimen leggen tegen Elisa Balsamo. “Lotte ging haar sprint krachtig aan, maar spijtig genoeg begon ze net iets te vroeg”, aldus sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Danny Stam: “Het plan van vandaag was om de kopgroep zo veel mogelijk uit te dunnen door een hoog tempo op te leggen op de laatste klim. Idealiter konden we dan Lotte Kopecky voor de sprint uitspelen. Onze rensters waren de hele dag alert. Toen de grote kopgroep zich vormde, waren we met Christine Majerus en Femke Markus vertegenwoordigd. Het was goed dat ze mee waren. Al was de koerssituatie niet helemaal ideaal voor ons met die grote groep. Idealiter zat er nog een renster van ons bij die wat makkelijker over de klimmen heen komt.”

Na een late uitval van Christine Majerus moesten de sprintersploegen aan de bak. Op zo’n twee kilometer van de streep werd Majerus gegrepen, waarna er in de sprint over de dagzege beslist zou worden. “Uiteindelijk verliep de eerste etappe zoals we gehoopt hadden. Balsamo was in staat om tijdens de klim eraan te blijven hangen en er overheen te komen. Sterk van haar en jammer voor ons.”
“Morgen is een heel andere dag. Het wordt een lastige rit, zeker met de slotklim van tien kilometer aan gemiddeld 8%. Ik denk dat het duidelijk is dat we daar Demi Vollering zullen proberen uit te spelen, maar je kan het koersverloop op voorhand nooit voorspellen”, vervolgt Stam.

Op de vraag of het team tevreden kan zijn na de eerste etappe: “Je wilt altijd winnen! Het is natuurlijk zonde als je net niet wint. Aan de andere kant denk ik dat we vandaag een degelijke wedstrijd hebben gereden. We kunnen dus met vertrouwen naar de volgende dagen van deze Ronde van Romandië uitkijken."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×