Lorena Wiebes zorgt met winst in Omloop van het Hageland voor perfect rapport in het openingsweekend

Lorena Wiebes zorgt met winst in Omloop van het Hageland voor perfect rapport in het openingsweekend

“Mooi om voor Team SD Worx te winnen”

26/02/2023

Een dag nadat Lotte Kopecky en Lorena Wiebes voor een één-tweetje zorgden in de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad, zette Wiebes de puntjes op de i in Omloop van het Hageland. De Europese kampioene sprintte overtuigend naar de winst van een uitgedunde kopgroep, nadat Team SD Worx de hele wedstrijd controleerde. “We wilden de koers hard maken. Team SD Worx was super sterk vandaag. Ik ben blij dat ik het vele werk heb kunnen afmaken”, vertelde Wiebes na afloop.

Gekoppelde wedstrijd: Omloop van het Hageland - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Barbara Guarischi Femke Markus Mischa Bredewold Marlen Reusser Lonneke Uneken - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Op 35 kilometer gingen Arianna Fidanza en Linda Jackson voor de vlucht vooruit. De twee rensters werkten goed samen, maar in de achtervolging zorgde Team SD Worx op zo’n zeven kilometer voor de finish voor een hergroepering. 

Het sein voor Floortje Mackaij om haar duivels te ontbinden met nog 5,5 kilometer te gaan. “Toen Floortje aanging, hadden we met Femke Markus maar één iemand voorin het peloton. Alleen kreeg ze het gat niet dicht. Barbara Guarischi, Lonneke Uneken en Marlen Reusser schoten haar te hulp, waardoor we toch de sprint kregen die we wilden”, vervolgt Wiebes.

“Samen verrichten ze berenwerk. Maar door de achtervolging klopten de posities van de lead-out trein niet meer. Gelukkig konden de meiden doortrekken tot aan de finish, waardoor ik perfect in stelling werd gebracht. Ik ben heel trots op hoe sterk het team vandaag gereden heeft. Ik houd ervan om met een kleinere groep naar de streep te rijden, daarom maakten we de koers hard.”

Met de dubbele winst sluit Team SD Worx het openingsweekend af met een perfect rapport. “Eén en twee in Omloop Het Nieuwsblad was al heel speciaal en ook in Omloop van het Hageland eisen we de hoofdprijs op. Als ploeg kunnen we hier blij mee zijn. Hier kunnen we op verder bouwen”, besluit de Europese kampioene.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×