Team SD Worx-Protime gaat voor drie op een rij in de Ronde van Vlaanderen

Team SD Worx-Protime gaat voor drie op een rij in de Ronde van Vlaanderen

“In veel scenario’s zijn we kansrijk”

29/03/2024

Team SD Worx-Protime won in haar historie reeds zes keer de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar gaat het team voor een zevende zege. De jongste twee seizoenen was Lotte Kopecky de beste in ‘Vlaanderens Mooiste’. De wereldkampioene is ook dit jaar de grote favoriete en kan geschiedenis schrijven door als eerste vrouw driemaal op rij de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het team heeft echter nog meer ijzers in het vuur. “We zetten niet in op één renster. We hebben verschillende speerpunten en het doel is om de zege te pakken met Team SD Worx-Protime”, aldus ploegleidster Anna van der Breggen.

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Vlaanderen 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Christine Majerus Marlen Reusser Mischa Bredewold Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lotte Kopecky: “Als wereldkampioene in eigen land met rugnummer één winnen, dat zou het plaatje compleet maken”

“Ik ben ontspannen. Ik heb er echt zin in om in eigen land de Ronde van Vlaanderen te betwisten als wereldkampioene. Deze klassieker is extra speciaal voor mij als Belg. Zeker nu om in eigen land de regenboogtrui te dragen en met rugnummer één van start te gaan… Het publiek is al het hele voorjaar waanzinnig. Dat ik deze wedstrijd al op mijn palmares heb, maakt dat ik minder druk voel. We komen met een sterk blok aan de start en uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat ons team hopelijk met de zege aan de haal gaat.”

Demi Vollering: “Ik wil Ronde van Vlaanderen op mijn palmares”

“Dit is zeker een speciale wedstrijd voor me. De manier waarop deze koers hier leeft, is echt uniek. Ik houd ervan deze wedstrijd te rijden. Ik had een goed hoogtekamp in de Sierra Nevada en ben benieuwd hoe mijn benen erop zullen reageren. Ik wil nu zondag meteen goed zijn. De Ronde van Vlaanderen wil ik op het einde van mijn carrière op mijn palmares hebben. In elke klassieker voel je de opbouw richting de Ronde. Laat zondag maar komen.”

Ploegleider Anna van der Breggen: “Meerdere kanshebbers op de zege”

“We komen aan de start met een sterke ploeg: Lotte Kopecky, Demi Vollering, Lorena Wiebes, Marlen Reusser, Mischa Bredewold en Christine Majerus. Ze zijn heel veelzijdig en dat maakt dat we kans maken in verschillende scenario’s. Dat is maar goed, want in de Ronde kan een situatie snel veranderen. Dat we de nummer één tot en met vier op de UCI-ranking (Vollering, Kopecky, Reusser, Wiebes) aan de start brengen, toont hoe sterk het team is. Daarom zetten we niet op één kopvrouw in, want meerdere rensters kunnen ‘Vlaanderen’ winnen. Ze kunnen de druk over elkaars schouders verdelen. Hopelijk kunnen we een zevende zege in de Ronde van Vlaanderen aan de geschiedenis van dit team toevoegen”, besluit Van der Breggen.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×