Lotte Kopecky eindigt vijfde in Ronde van Vlaanderen, Demi Vollering achtste

Lotte Kopecky eindigt vijfde in Ronde van Vlaanderen, Demi Vollering achtste

31/03/2024

In een uitgeregende editie van de Ronde van Vlaanderen heeft Lotte Kopecky een vijfde plaats behaald. De Nederlandse Worldploeg had na de Koppenberg alleen Lorena Wiebes in de kopgroep. Demi Vollering en Lotte Kopecky konden net voor de Oude Kwaremont de aansluiting maken, maar hadden veel energie verspild in de achtervolging. Een vijfde plaats bleek het hoogst haalbare voor Lotte Kopecky. “Dit geeft een dubbel gevoel. Het had allemaal net dat tikkeltje anders kunnen lopen”, zegt Demi Vollering.

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

Lotte Kopecky (5de): “Ik zat niet ver genoeg voorin voor de koppenberg, dat was deels door omstandigheden want ik was wat weggeduwd, maar het was ook deels mijn eigen schuld. Ik moest voet aan grond zetten omdat ze voor me van de fiets gingen en op de Koppenberg is er geen ruimte om er nog langs te passeren. Daarmee was een heel sterke kopgroep weg en holden we achter de feiten aan. Ik probeerde me vervolgens leeg te rijden om Demi Vollering terug in positie te krijgen. Uiteindelijk heb ik geprobeerd het tempo zo hoog mogelijk te leggen in de achtervolgende groep zodat we weer konden aansluiten. Dat lukte ook, maar kostte veel krachten. Het geeft dan ook een dubbel gevoel. Het is jammer dat we er niet meer konden uithalen, maar ik ga de knop snel omdraaien en focussen op het volgende doel: Parijs-Roubaix.”

Demi Vollering (8ste): “Het is enorm zonde. Zeker als je ziet hoe sterk we uiteindelijk als ploeg nog reden. Alleen reden we continu achter de feiten aan na de Koppenberg. Gelukkig had Lorena Wiebes de schade nog kunnen beperken en waren we alsnog vertegenwoordigd voorin. Maar Lotte en ik hadden de slag op de Koppenberg gemist omdat we van de fiets moesten. Uiteindelijk verspeel ik veel energie in de achtervolging. We hebben ons helemaal leeg getrokken. Als je met twee of drie voorin zit, kan je het spelletje spelen. Nu was het zaak om niet op te geven en erin te blijven geloven. Als je dan ziet hoe Lotte alsnog terugkwam en bleef knokken en ook nog vol ging in de laatste kilometer… Hier zat meer in. Ik had gehoopt om op de Paterberg er nog nét bij te zitten, maar dit was een maximale inspanning voor me. Er zat gewoon niets meer in omdat ik al zoveel energie verbruikt had. Jammer, ik hoop deze ooit te winnen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×