Lorena Wiebes snelt naar eerste overwinning van het seizoen in de tweede etappe van de UAE Tour

Lorena Wiebes snelt naar eerste overwinning van het seizoen in de tweede etappe van de UAE Tour

“Blij dat ik het werk van mijn ploeggenoten kon afwerken”

10/02/2023

Lorena Wiebes heeft in Al Mirfa de eerste overwinning van het seizoen behaald voor Team SD Worx. Een dag na haar tweede plaats in de openingsrit, won de Europese kampioene overtuigend de massasprint. “De wind speelde een grote rol vandaag, maar we zaten continu waar we moesten zitten. Ik werd perfect gebracht door onze lead-out, waarna ik het kon afmaken. Ik ben hier heel blij mee”, aldus Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: UAE Tour - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

De tweede etappe van de UAE Tour brak al meteen na de start open. “Het was heel winderig vandaag. Doordat de wind schuin zat, werd het peloton gelijk in stukken gebroken. We lieten ons niet verrassen en zaten met vier voorin. Op 40 km van het einde kwam de tweede groep terug, waarna we continu tegenwind hadden en ook de laatste groep kon terugkeren.”

De sprint werd voorbereid en op tien kilometer van het einde kwam Team SD Worx voltallig naar de kop van het peloton. “We anticipeerden, want we wisten dat de wind opnieuw schuin zou komen te staan. Vandaar ging het in volle snelheid naar de finish. We hebben opnieuw getoond dat we over een goede lead-out beschikken. Barbara Guarischi bracht me in de perfecte positie. We zijn al heel goed op elkaar ingespeeld. Ook voelde ik al een verschil met gisteren. Al op het eerste trainingskamp voelde ik al dat ik haar echt kon vertrouwen daarin. Het hele stuk wind tegen zaten we al bij elkaar. Ze weet precies wat ze moet doen. Daar ben ik heel blij mee. Ze zette me perfect af, waarop ik kon sprinten zoals ik wilde. Ik kijk er al naar uit om meer met haar te werken in de toekomst."

 

De lead-out verliep gesmeerd. Ik voelde me super goed vandaag. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Lorena Wiebes

Waarna Wiebes indrukwekkend uithaalde en met een fietslengte voorsprong de eerste zege van het seizoen pakte. “Die eerste zege doet altijd extra deugd.  Ik voelde me gewoon super goed vandaag en ik ben blij dat ik het werk van mijn ploeggenoten kon afmaken. Morgen hoop ik Anna Shackley te kunnen helpen en zondag komt er nog een sprintkans. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst."

Dankzij haar zege neemt de Europese kampioene ook de rode trui als leider in het algemeen klassement over, net als de groene puntentrui en de witte trui als beste jongere. Morgen volgt de rit over Jebel Hafeet, voer voor de klimmers dus. "Ik hoop Anna Shackley zoveel als mogelijk te kunnen bijstaan en dan wacht er zondag nog een laatste sprintkans, waar ik opnieuw vol voor de zege zal proberen gaan", besluit Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×