Lorena Wiebes pakt vierde zege op rij in Scheldeprijs

Lorena Wiebes pakt vierde zege op rij in Scheldeprijs

“Ik wil het record evenaren en wie weet wel breken”

03/04/2024

Er staat nog altijd geen maat op Lorena Wiebes in de sprint. De Nederlandse werd de hele dag beschermd door haar ploeggenoten en zocht dan in de laatste kilometer haar eigen weg. Ze vertrok vanuit het wiel van Charlotte Kool en sprintte overmachtig naar haar vierde zege op rij in de Scheldeprijs. Daarmee blijft ze nog altijd de enige renster die de wedstrijd op haar palmares heeft. Ze won namelijk alle edities. “Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen dat ik nog steeds over een ijzersterke sprint beschik”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Scheldeprijs 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Het team heeft me perfect afgezet in de laatste kilometer. Ons plan was om vanaf de plaatselijke rondes veilig voorin te rijden. De bedoeling was dat we de laatste tien kilometer echt helemaal voorin postvatten, want daar gebeurde in het verleden al eens een valpartij. We staken daar liever energie in dan in het risico om eventueel te laat te komen. Op een kilometer van de meet zat ik eerst in het wiel van Chiara Consonni, maar ik veranderde naar dat van Charlotte Kool. We zetten nagenoeg gelijktijdig aan en van daar kon ik rechttoe rechtaan naar de finish sprinten. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd voor de vierde keer op rij op mijn naam schrijf. Ik vind het mooi dat ik kon tonen dat ik nog altijd ook een pure sprintster ben en dat ik niet op mijn sprint heb ingeleverd.”

“Mijn zegegebaar was opnieuw een referentie naar Jan Smit. In de Ronde van Drenthe beeldde ik het nummer ‘Mijn gitaar’ uit. Met het team hebben we iets met Jan Smit en dit was Vogelvrij. Ik moet nog even nadenken over een volgende zegegebaar. (lacht)”

“Marcel Kittel won vijfmaal de Scheldeprijs, ik wil dat record graag evenaren en wie weet zelfs verbreken. Het is mooi dat we als team zo sterk voor de dag kwamen. Zeker na Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, waar we op enkele momenten toch niet scherp genoeg waren. Dit geeft alleen maar meer motivatie om het in de komende wedstrijden wél af te maken. Te beginnen met Parijs-Roubaix hopelijk, wat een belangrijk doel is voor ons team. Dat we de Scheldeprijs winnen, geeft vertrouwen voor zaterdag.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×