Amerikaanse Skylar Schneider keert terug naar Team SD Worx-Protime

Amerikaanse Skylar Schneider keert terug naar Team SD Worx-Protime

“Motiverend dat Danny Stam nog steeds in mij gelooft”

18/09/2024

Voor de tweede keer omarmt Team SD Worx – Protime de Amerikaanse Skylar Schneider. Van 2018 tot en met 2020 kwam zij uit voor Boels-Dolmans, waarna ze vier jaar voor Amerikaanse clubteams heeft gereden. Vorige zomer nam ze zelf contact op met de ploeg om aan te geven dat ze nu op haar 26ste klaar is voor een Europees wielerseizoen.

Sportief manager Danny Stam werkte dus al eerder met Schneider die een eenjarig contract bij Team SD Worx – Protime voor 2025 heeft getekend. “In 2018 was ze pas 19 jaar toen ze vanuit de Amerikaanse wielerbond naar Sittard verhuisde”, vertelt Stam. “Skylar werd ons getipt via de Amerikaanse bond. Ik proefde in die periode dat ze continue heimwee had. Dat heeft destijds zeker haar prestaties beïnvloed. Toen haar contract afliep gaf ze zelf aan terug te willen naar de States om zich daar verder te ontwikkelen. Toen kwam direct ook haar Amerikaanse karakter naar boven. Ze zei meteen dat als ze er klaar voor was, dat ze dan terug zou komen naar de ploeg.”

In de vier tussenliggende jaren heeft Schneider veel criteriums in de VS gewonnen. “Winnen blijft winnen, daar moet je bepaalde kwaliteiten voor hebben. Ik denk dat ze van grote waarde kan zijn in de lead-out voor Lorena Wiebes, maar dat ze ook nog verder kan groeien. Qua karakter past ze bij de ploeg en ik ben er ook van overtuigd dat ze fysiek de ‘motor’ heeft om op het hoogste niveau mee te kunnen doen.”
“Ik ben super enthousiast over deze nieuwe stap in mijn carrière en leven”, zegt Skylar Schneider. “Ik heb veel geleerd sinds mijn eerste periode bij het team. Ik was toen nog piepjong en kreeg de kans om veel verschillende wedstrijden te rijden. De sfeer in het team was goed, maar ik maakte de fout om geen hulp te vragen wanneer ik die nodig had. Zeker in de COVID-periode. Dus keerde ik terug naar de Verenigde Staten, waar ik in 2022 een bakkerij opende met mijn zus. Toen ik ’s nachts aan het bakken was, miste ik niets van de wielerwedstrijden in Europa. Toen werd het me duidelijk: ‘racing is what sets me on fire’, koersen is waar mijn hart sneller van slaat. Het werd me duidelijk dat ik mijn droom moest najagen. Ik reed in de VS voornamelijk criteriums, waar ik veel vertrouwen uit putte.”

“Ik probeerde terug een voet tussen de deur te krijgen door wat in Europa te gaan racen. Ik reed twee wereldkampioenschappen en won de Pan-Amerikaanse titel. Op een gegeven moment werd het me duidelijk dat ik all-in wilde gaan. Toen contacteerde ik Danny Stam opnieuw. Ik had verwacht dat hij nee zou zeggen toen ik hem in 2023 belde, maar hij was blij om me te horen. We maakten het plan om een jaar te wachten en te werken richting 2025, wat ons de beste aanpak leek. Afgelopen februari ging ik al mee op trainingskamp. In de tussentijd werkte ik met Shara, de chef kok en nutritionist van de ploeg. Ik ben van plan om in Girona te gaan wonen waar veel wielrenners zitten, zodat ik niet opnieuw geïsoleerd raak. Ik heb veel geleerd uit de dingen die ik als jonge sporter misschien verkeerd heb aangepakt.”

“Dat Danny Stam nog in me gelooft, geeft een vertrouwensboost. Ik ben enorm gemotiveerd nu ik voel dat hij nog steeds mijn potentieel ziet. Ik besef dat het een zwaar jaar zal worden, maar ik wil bewijzen dat ik het vertrouwen verdien. Ik wil leren van de beste rensters ter wereld. Ik houd van sprinten en ik houd van presteren onder druk. Dankzij mijn achtergrond in het rijden van Amerikaanse criteriums, ben ik goed in het positioneren. Ik kan ook korte beklimmingen aan. Ik hoop een mix van klassieke wedstrijden en etappekoersen te kunnen rijden. Het ultieme doel is om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van Los Angeles 2028. Dat is een droomscenario.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×