Sina Frei, wereldkampioene en olympisch zilver in het mountainbike, versterkt Team SD Worx in Tour of Scandinavia

Sina Frei, wereldkampioene en olympisch zilver in het mountainbike, versterkt Team SD Worx in Tour of Scandinavia

08/08/2022

Sina Frei komt voor het eerst uit voor Team SD Worx in de Tour of Scandinavië. Frei zal zo haar mountainbikecarrière als lid van het ‘Specialized Factory Team’ combineren met ‘Team SD Worx’ op de weg. “In het verleden heeft onze ploeg al een gelijkaardige ervaring opgedaan met Annika Langvad, die diezelfde combinatie maakte. De samenwerking met Specialized is dan ook al jaren zeer goed en iedereen plukt hier de vruchten van. Dit is een win-win-situatie”, zegt sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Scandinavia - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Sina Frei heeft al een mooi palmares opgebouwd in het mountainbike. De 25-jarige Zwitserse is de regerende wereldkampioene in het mountainbike crosscountry short track. Op de Zomerspelen van Tokyo 2020 won ze olympisch zilver op de crosscountry. Op de weg eindigde ze vorig jaar op een  vijftiende plaats op het wereldkampioenschap in Vlaanderen.

In de Tour of Scandinavia komt ze voor het eerst uit in de kleuren van Team SD Worx. “Het is aan Sina zelf hoe we dit in de toekomst gaan invullen, maar om te beginnen is dit een mooie opstap. We gaan er van uit dat dit een vervolg krijgt. Dat talenten als Sina op deze manier de combinatie kunnen maken, komt de breedte van het vrouwenwielrennen alleen maar ten goede”, besluit Stam.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×