Team SD Worx sluit Simac Ladies Tour af met ritwinst voor Lorena Wiebes en eindwinst voor Lotte Kopecky

Team SD Worx sluit Simac Ladies Tour af met ritwinst voor Lorena Wiebes en eindwinst voor Lotte Kopecky

“We geven elkaar vleugels”

10/09/2023

In de laatste etappe van de Simac Ladies Tour kleurde Team SD Worx de koers. Lotte Kopecky, Lorena Wiebes en Mischa Bredewold zaten mee voorop, achterin stopten Elena Cecchini, Barbara Guarischi en Femke Markus af. Waarna Lotte Kopecky met een ferme lead-out Lorena Wiebes lanceerde in de sprint. De Europese kampioene stoomde naar de ritzege, de wereldkampioene pakte de eindzege. “Na drie tweede plaatsen, wilde ik vandaag echt de sprint winnen. We hebben een sterke Simac Ladies Tour gereden met drie etappewinsten en de eindoverwinning”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lorena Wiebes: “Ik had het gehad met die tweede plaatsen (lacht). Ik was erop gebrand vandaag met de winst aan de haal te gaan in de sprint. Toen die groep voorop zat, was het goed dat Lotte Kopecky, Mischa Bredewold en ik de boot niet gemist hadden. Lotte en Mischa maakten de koers hard en controleerden alles. Achterin stopten onze andere teamgenoten af. Lotte zorgde voor de perfecte lead-out. Als je ploeg zo voor je werkt, moet je het gewoon afmaken. Na een zware etappewedstrijd, had ik toch nog veel kracht in de benen, dus ik ben blij met dit gevoel. Binnen de ploeg liften we elkaar op naar een beter niveau en geven we elkaar vleugels.”

Lotte Kopecky pakte in Simac Ladies Tour de eindzege, haar allereerste eindzege in een rittenkors ooit op WorldTour-niveau. Een nieuw unicum, nadat ze eerder deze week al voor het eerst een tijdrit op het hoogste niveau won. “Het is simpelweg een topseizoen. Het is speciaal om voor het eerst een eindklassement op dit niveau te winnen. Ik hoop dat ik deze vorm nog kan doortrekken tot aan het Europese kampioenschap”, aldus de wereldkampioene.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×