Lotte Kopecky en Lorena Wiebes maken werk ploeggenoten af met glorieus één-tweetje op de Cauberg

Lotte Kopecky en Lorena Wiebes maken werk ploeggenoten af met glorieus één-tweetje op de Cauberg

09/09/2023

“Limburg is een gebied dat ons ligt”, liet sportief manager Danny Stam optekenen voor aanvang van de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. Zo bleek ook. De hele rit was Team SD Worx aandachtig op de afspraak. De beslissing volgde op de laatste beklimming van de Cauberg. Lotte Kopecky en Lorena Wiebes maakten het werk van de ploeg af door als eerste en tweede te eindigen. “Credits naar mijn ploeggenoten voor hoe zij alles controleerden. Lorena en ik moesten het werk gewoon afmaken. Dat we één en twee eindigen kan niet mooier”, aldus Kopecky.

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

Lotte Kopecky gooide een pluim naar haar ploeggenoten na alle verrichte werk. “Zonder hen hadden Lorena Wiebes en ik niet kunnen sprinten voor de overwinning. Ik moet de ploeg bedanken, ze waren ijzersterk vandaag. Ze werkten hard om het gat op de twee aanvallers niet te groot te laten worden zodat we ze nog konden terugpakken. Daarna bleven ze tempo maken en de groep controleren. Lorena en ik moesten het gewoon afmaken om hen te bedanken”, zei Kopecky.

“Ik wist dat de Cauberg een helling is die me goed ligt. Dat heb ik in de afgelopen Amstel Gold Race ook al gemerkt. In de meeting hadden we dit scenario besproken. Ik wil nu ook de eindzege in de Simac Ladies Tour binnen halen voor het team. Al mogen we de etappe van morgen zeker niet onderschatten. Het parcours is best uitputtend en de tropische hitte zal een rol spelen. We zullen zeker aandachtig moeten koersen”, aldus Kopecky.

“Dit was een topdag voor Team SD Worx”, vervolgde sportief manager Danny Stam. “Alle rensters waren op de afspraak. Hoe Mischa Bredewold, Femke Markus, Barbara Guarischi en Elena Cecchini vandaag reden, was indrukwekkend. Als je het dan op deze manier afmaakt, weten ze ook waarvoor ze al dat werk hebben gedaan. We wilden vandaag koers maken en dat is gelukt. Morgen is ons doel om de eindzege veilig te stellen. Hoe dan ook is dit een seizoen om nooit te vergeten”, besloot Stam.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×