Lorena Wiebes finisht tweede in massasprint in Lelystad in de Simac Ladies Tour

Lorena Wiebes finisht tweede in massasprint in Lelystad in de Simac Ladies Tour

"Op waarde geklopt"

08/09/2023

In de derde etappe tussen Emmeloord en Lelystad in de Simac Ladies Tour was de verwachte wind afwezig. Geen waaiers dus, maar een lange ontsnapping. Team SD Worx leidde als enige de achtervolging om een massasprint af te dwingen. Daarin kwam het tot een duel tussen Lorena Wiebes en Charlotte Kool, waarin die laatste naar de zege sprintte. “We deden niets fout in de sprintvoorbereiding. We zijn op waarde geklopt”, concludeerde sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

In de etappe tussen Emmeloord en Lelystad kreeg een trio de vrije baan van het peloton. De voorsprong liep op tot acht minuten, tot Team SD Worx de achtervolging op gang zette en een massasprint afdwong. Danny Stam: “Ik had geen hulp verwacht van de andere teams. In de sprint kwam Lorena Wiebes als derde uit de bocht. Toen Henderson aanging, sprong Lorena meteen mee, maar ze moest even inhouden. Charlotte Kool kwam op de rechterkant met snelheid voorbij en vervolgens kwamen Lorena er niet meer naast. We kunnen concluderen dat we iets rigoureus fout deden in de voorbereiding. We zijn dus op waarde geklopt in de sprint.”

Zaterdag wordt het vlakke open terrein in de Simac Ladies Tour ingeruild voor de heuvels rond Valkenburg. “Limburg is een gebied dat ons ligt. Met Lotte Kopecky, Lorena Wiebes en Demi Vollering hebben we drie rensters die er goed voor staan in het algemeen klassement. De etappe zal ongetwijfeld intensiever zijn dan vandaag. Daar kijken we naar uit”, besluit Stam.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×