Team SD Worx start goed aan de Simac Ladies Tour met drie rensters in de top vijf

Team SD Worx start goed aan de Simac Ladies Tour met drie rensters in de top vijf

“Verschillende kaarten om uit te spelen”

05/09/2023

Team SD Worx startte sterk in de Simac Ladies Tour. Na afloop van de 2,4 kilometer lange proloog heeft het Nederlandse WorldTeam maar liefst drie rensters in de top vijf. Lotte Kopecky zorgde met een derde plaats voor het beste resultaat. Ook Lorena Wiebes (vierde) en Demi Vollering (vijfde) staan er goed voor met het oog op het vervolg. Charlotte Kool won de proloog. “Dit is een mooie start voor Team SD Worx die mogelijkheden biedt voor het vervolg van de week. Dit is een thuiswedstrijd voor ons team”, zegt sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Stam was tevreden met het resultaat van zijn rensters. “Een proloog van 2,4 kilometer is specialistenwerk. Charlotte Kool was beduidend sneller. Ze pakt vier seconden op zo’n kleine afstand. Maar met drie rensters in de top vijf zijn we tevreden. We hebben hier een ijzersterk team mee. Dit is altijd een belangrijke wedstrijd voor ons, al van in het Boels-Dolmans tijdperk. Boels en Dolmans sponsoren nog altijd ons team, alsook de Simac Ladies Tour (voorheen Boels Ladies Tour). Er is ook een etappe in België ditmaal, wat voor onze naamsponsor SD Worx interessant is. We gaan er het maximale proberen uit te halen. Het mag dan al een mooi seizoen zijn geweest, we willen hier nog iets neerzetten.”

Demi Vollering eindigde op een vijfde plaats. “Ik heb afgezien. Vanaf dat je eraan begint, heb je het gevoel dat je jezelf gaat opblazen, maar je hebt geen tijd om gas terug te nemen. Het is één uitgerekte pijnlijke inspanning. Dit is een afstand die zich perfect leent voor een sprinter. Je sprint namelijk van bocht tot bocht. Ik ben dan ook blij met mijn resultaat. We staan met een aantal rensters in ons team op een paar seconden van de leiderspositie. Dus kunnen we opnieuw verschillende kaarten uitspelen en het de andere teams moeilijk maken.”

Te beginnen met de eerste etappe in lijn, waar Lotte Kopecky voor het eerst haar regenboogtrui zal kunnen dragen in een WorldTour-wedstrijd. “Ik kijk ernaar uit. Die trui geeft vleugels. Ik ben ook tevreden over mijn resultaat in de proloog. Het doel is om zo lang mogelijk met verschillende rensters mee te doen in het algemeen klassement om vervolgens de eindwinst mee naar huis te kunnen nemen. Deze derde, vierde en vijfde plaats is alvast een goed begin”, besluit Kopecky.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×