Lorena Wiebes nipt tweede in een spannende sprintstrijd met Elisa Balsamo

Lorena Wiebes nipt tweede in een spannende sprintstrijd met Elisa Balsamo

Lorena Wiebes nipt tweede in een spannende sprintstrijd met Elisa Balsamo

06/09/2023

In de eerste massasprint van de Simac Ladies Tour moest Lorena Wiebes nipt de duimen leggen voor Elisa Balsamo. “Ik kwam net te kort. Dit geeft me alleen maar meer motivatie om vol te gaan voor de volgende sprintersetappe”, aldus Lorena Wiebes, die eveneens ambitieus vooruitblikt naar de tijdrit in Leuven. “Ik ga het beste van mezelf geven en hoop op een goed resultaat.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

In Gennep moest de sprinttrein van ver komen. “Er heerste veel chaos in de laatste drie kilometer.  We zaten redelijk ver, maar wisten toch naar voren te komen op twee kilometer van de streep. Lotte Kopecky sneed de laatste bocht aan, maar toen kwam Lidl-Trek met veel snelheid van achteruit. Ik probeerde nog zo veel mogelijk te pushen voor de sprint en kwam terug naast haar. Ik hoopte door het gooien van mijn fiets toch nog met de zege aan te haal te gaan, maar ik kwam net te kort. Het was heel close. Dit biedt alleen maar meer motivatie om morgen het beste van mezelf te geven in de tijdrit. In Lelystad ligt er normaal nog een sprintkans. Hopelijk staat er een beetje meer wind en kan ik daar ‘revanche’ nemen”, aldus Wiebes.

Ploegleidster Anna van der Breggen zag dat de lead-out niet van een leien dakje liep. “De meiden deden een goede lead-out, maar niet perfect. Uiteindelijk verliezen we met een paar centimeter. Dat is niet leuk, maar verliezen hoort ook bij massasprints. Soms valt het jouw kant op en soms niet. Dat het zo nipt was, is wat zuur, maar aan de ander kant zullen de meiden extra hongerig zijn om de volgende lead-out en sprint perfect uit te voeren. Het sprintersveld is hier sterk vertegenwoordigd, wat het extra moeilijk maakt om te winnen. Elisa Balsamo reed een sterke sprint. Ze kwam met veel snelheid van achteruit. Wij zullen leren uit onze foutjes in deze lead-out, bespreken wat beter kan en het later deze week beter proberen te doen.”

Morgen staat er een tijdrit van zeven kilometer op het programma. “De topfavoriet komt niet uit ons team, maar onze rensters gaan zeker proberen om voor de overwinning te strijden”, weet Van der Breggen. “Na de tijdrit maken we de balans op hoe de kaarten liggen voor het algemeen klassement. Zeven kilometer is een lastige afstand voor een tijdrit. Bovendien is het geen makkelijk parcours. Je moet goed indelen zodat je jezelf niet te snel opblaast. Het is een afstand die voor de meeste favorieten goed te doen is. De echte specialisten hebben liever een wat langere afstand, maar je moet het doen met het parcours dat voorhanden is. Ik denk dat het een spannende strijd wordt. Dat de etappe in België plaatsvindt, kan een extra motivatie zijn voor Lotte Kopecky om een doel te maken van deze tijdrit.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×