Lorena Wiebes behaalt 20e seizoenszege in etappe 2 van Simac Ladies Tour

Lorena Wiebes behaalt 20e seizoenszege in etappe 2 van Simac Ladies Tour

“Blij dat ik het kon afmaken”

09/10/2024

Lorena Wiebes heeft nog maar eens een massasprint naar haar hand gezet. De 25-jarige Nederlandse haalde het in een lange sprint voor Elisa Balsamo en pakte zo haar 20ste zege van het seizoen. “Mijn ploeggenoten hadden de hele dag hard gewerkt. Ik voelde dus wel de druk om het ook af te maken. Ik ben blij dat het lukte om meteen de eerste sprint te winnen. Dit is een betere start dan vorig jaar.”

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Lorena Wiebes: “We waren niet verrast door de ontsnapping van Ilse Pluimers. Mijn ploeggenoten werkten keihard in de achtervolging. Het ging er snel aan toe, waardoor haar voorsprong flink slonk, maar toen bleef het lang op 30 seconden hangen. Uiteindelijk pakten we haar net op tijd terug.”

“Dat kostte ons wel een deel van onze lead-out. Ik koos ervoor om in Lotte Kopecky’s wiel te blijven zitten. Het was een lastige finish om te timen. Je zag de meet al van ver liggen en dan is het zaak om niet te vroeg aan te gaan. Ik wachtte misschien net dat tikkeltje te lang, maar toen ik Elisa Balsamo zag aangaan, ging ik ook aan. Ik ben blij dat het gelukt is. Dit is een betere start dan vorig jaar. Of ik ook op het GC zal focussen, ligt eraan hoe de rest van de week verloopt. Lotte Kopecky staat als titelverdedigster dichter in het klassement. Ik kan het GC alleen winnen als ik elke sprint win. We zullen zien hoe het loopt”, aldus Lorena Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×