Lotte Kopecky pakt haar eerste WorldTour tijdritzege ooit in Simac Ladies Tour

Lotte Kopecky pakt haar eerste WorldTour tijdritzege ooit in Simac Ladies Tour

“Speciaal om op dit niveau in eigen land een tijdrit te winnen”

07/09/2023

In de Simac Ladies Tour heeft Lotte Kopecky de  7,1 kilometer lange individuele tijdrit in Leuven gewonnen. Voor de Belgische kampioene tijdrit is het de eerste winst tegen de chronometers op WorldTour-niveau. Kopecky neemt de gele leiderstrui over van Charlotte Kool. “Om dit in eigen land te realiseren, is toch speciaal.”

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom Danny Stam

De Simac Ladies Tour week voor de individuele tijdrit uit naar België, waar Lotte Kopecky luid werd toegejuicht door het vele publiek. “Dat ik in eigen land mijn eerste tijdritzege in de WorldTour kon winnen, gaf vanmorgen extra motivatie. Het was leuk om al die steun te krijgen. Als je bezig bent met je inspanning, zie je het volk naast de weg niet echt, maar je hoort het natuurlijk wel. Mijn ploegleider Danny Stam herinnerde me er ook nog even aan door te zeggen: ‘Kijk naar al die mensen hier, die staan hier voor jou hé.’ Dat gaf een extra boost.”

“Ik wist dat deze korte tijdrit binnen mijn mogelijkheden lag, daarom had ik er een doel van gemaakt. Als je het eindklassement in zulke etappewedstrijden wilt winnen, moet je over een goede tijdrit beschikken. Het stemt me tevreden dat ik hierin stappen heb gezet, maar ik ga me er niet op focussen. Je kunt namelijk alleen een specialist worden, als je je volledig op het tijdrijden toelegt. En ik heb al genoeg om op te focussen”, aldus Kopecky met een glimlach. 

“Het is anders om een tijdrit te winnen als een solozege of een sprintoverwinning”, vervolgt Kopecky. “Je komt met de beste tijd over de finish en vervolgens heb je zelf niets meer in handen en moet je afwachten tot iedereen klaar is. Ik was niet nerveus, nee. Ik liet het op me afkomen. Deze tijdritzege maakt me blij. Morgen wacht normaal een sprintetappe. Dan trekken we opnieuw de kaart van Lorena Wiebes. De vorige lead-out verliep niet perfect. We zullen proberen om morgen alles juist te doen, en hopelijk kunnen we opnieuw winnen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×