Lorena Wiebes werkt perfecte dag af voor Team SD Worx-Protime in Simac Ladies Tour en zorgt voor zege nummer 65

Lorena Wiebes werkt perfecte dag af voor Team SD Worx-Protime in Simac Ladies Tour en zorgt voor zege nummer 65

“Kicken om zo met de ploeg te koersen”

10/10/2024

De etappe in en rond Zeewolde werd van begin tot einde gedomineerd door Team SD Worx-Protime. De Nederlandse Worldploeg brak het peloton in stukken na 56 kilometer en was daardoor met 7 rensters present in de kopgroep van 22. De rode loper werd uitgerold voor Lorena Wiebes, die voor de tweede dag op rij iedereen klopte in de sprint. Lotte Kopecky zorgde voor het totaalplaatje door nog als derde het podium te vervolledigen na een perfecte lead-out. Daarmee sprokkelt ze belangrijke seconden voor het algemeen klassement. “Dit was een heel mooie dag waarin het volledige team prima werk leverde. Het is speciaal om zo’n zege met de ploeg te boeken”, aldus winnares Lorena Wiebes.

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Sportief manager Danny Stam: “Ik ben heel tevreden na de rit van vandaag. In het begin was er nervositeit, maar het brak niet in stukken. Na 56 kilometer hebben wij vervolgens geprobeerd om het te breken en dat pakte goed uit. Het was fijn dat ook de rest van de kopgroep goed bleef meewerken voorin. Onze rensters leverden Barbara Guarischi, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes goed af op de laatste rotonde op 500 meter van het einde, waarna het aan dat trio was. Die het vervolgens mooi afmaakten.”

Lorena Wiebes: “Het was best een zware koers. Er werd hard gewerkt om onze voorsprong te behouden, want ook achter ons waren teams aan het achtervolgen die de slag gemist hadden. Op 5 kilometer van het einde overlegden we onderling en met de ploegleidersauto, waarna werd beslist om mijn kaart te trekken. Ik werd perfect gebracht. Toen ik zag dat het nog 200 meter te gaan was, ging ik aan. Dit was misschien net dat tikkeltje te vroeg, maar gelukkig kon ik iedereen afhouden. Dat we uiteindelijk als één en drie eindigden, maakt het alleen maar mooier.”

Sportief manager Danny Stam: “Dankzij haar derde plaats nadert Lotte Kopecky tot op 3 seconden van leidster Zoë Backstedt. Lorena Wiebes staat nu op twintig seconden. We staan er dus goed voor in het algemeen klassement, maar er volgen nog drie lastige dagen waarin we attent moeten blijven. De groep wordt steeds kleiner en dat maakt het makkelijker te controleren.”

“Het is leuk dat we met deze 65ste zege het record van vorig seizoen verbreken. We hadden aan het begin van het seizoen nooit gedacht dat het mogelijk was om het te evenaren, laat staan het te verbreken. Het is opnieuw een ultiem seizoen”, aldus Stam

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×