Lotte Kopecky grijpt eindzege in de Simac Ladies Tour na indrukwekkende zege voor Team SD Worx-Protime in de slotrit

Lotte Kopecky grijpt eindzege in de Simac Ladies Tour na indrukwekkende zege voor Team SD Worx-Protime in de slotrit

"Dit was het perfecte teamwork"

14/10/2024

Na 4 overwinningen in 5 etappes was de Simac Ladies Tour al een regelrecht succes voor Team SD Worx-Protime, maar Lotte Kopecky zorgde voor de kers op de taart. Na kilometers van teamwork om de weggereden Silke Smulders (Liv AlUla Jayco) terug te halen, sprintte de wereldkampioene naar de zege, voor ploeggenote Lorena Wiebes die ervoor zorgde dat Kopecky won en daarmee de nodige bonificatieseconden pakte om ook het algemeen klassement te winnen. Daarmee wint de wereldkampioene ook de WorldTour-ranking. "Dit was het perfecte voorbeeld van teamwork. Dit is een speciale zege", aldus Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

"Ik ben blij met de eindzege in de Simac Ladies Tour. Vooral omdat het een heel speciale week met het team was. We pakken maar liefst vijf van de zes ritten én het eindklassement na een spannende ontknoping. Na de zware val in de rit van zaterdag had ik niet verwacht zulke goede benen te hebben. Het team heeft er alles aan gedaan om een ijzersterke Silke Smulders terug te grijpen. We hadden al gemerkt dat het moeilijk was om echt weg te geraken. Dus kregen we vanuit de wagen te horen dat we voor de sprint en bonusseconden zouden gaan. We wisten wat ons te doen stond. Maar als je dan ziet welke super achtervolging mijn ploeggenoten neerzetten... Dat was echt knap."

"Het was een moeilijke sprint en bijgevolg niet makkelijk om als eerste te winnen. Maar na al het werk van het team, moest ik er vol voor gaan. Ik win met twee seconden het eindklassement. Dat is nipt, maar uiteindelijk telt alleen de ritwinst -en de eindzege. Dit was het perfecte voorbeeld van teamwork."

Vandaag reed de Luxemburgse Christine Majerus haar allerlaatste professionele wedstrijd. “Christine is een fantastische wielrenster en teamplayer, maar bovenal een fantastisch persoon. Ze zal volgend jaar zeer hard gemist worden!”

Lotte Kopecky won de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen en de laatste waaraan Team SD Worx-Protime deelnam in 2024. Daartussenin kon ze al haar grote doelen afvinken: Parijs-Roubaix, een olympische medaille en opnieuw wereldkampioen worden. Naast ook nog onder andere Strade Bianche, Nokere Koerse, ritten in etappekoersen en vier eindzeges in WorldTour-wedstrijden. Het perfecte seizoen? “Ik zou wel durven zeggen dat het een perfect seizoen was”, eindigde Kopecky.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×